Çocuk istismarcısına davullu zurnalı karşılama

Halk TV internet sitesinden, Fırat YEŞİLÇINAR’ın haberine göre 17 yaşındaki öz yiyenine cinsel istismarda bulunmaktan ceza evine giren Osman Çur’un tahliye edildiğini duyan yakınları davul zurna ile karşılama yaptılar.

Daha önce de serbest bırakılan Osman Çur, hazırlanan DNA raporu sonucu “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 17 yaşındaki Z.Ç.’nin öz amcası Osman Çur tarafından istismara maruz kalması gerekçesiyle açılan davada, mahkeme, tecavüzü DNA raporuyla kanıtlanan sanık Osman Çur’un tutuksuz yargılanmasına kararı verdi. İstismarcı Osman Çur davulla tahliye oldu, istismara maruz kalan kız intihara kalkıştı.

Kararın ardından Halk TV’ye konuşan Abla Pervin Şişman, “Biz mahkemenin mahkûm etmesini beklerken böyle bir karar gördük. Davullu karşılama olduğu gün kardeşim intihara kalkıştı. Hastaneye kaldırıldı. Adalet nerede? Adalet bizi yanılttı. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Onlar utansın.”

Aile daha önce Halk TV’ye konuşmuş, Osman Çur ve kardeşlerinin şikâyeti geri çekmesi için Z.Ç. ve annesini tehdit ettiklerini söylemişti. Abla, “Ailemi tehdit ettikleri için de şikayetçi olacağız. Herkesi, tüm kadınları dayanışmaya çağırıyorum. Kardeşimin sesini duyurmamıza yardımcı olun” demiş; Z.Ç.’nin annesi ise “Bir anne olarak rica ediyorum; bu şahıs ceza alsın” demişti.