Agrobay işten çıkardığı işçilere tazminat davası açtı

Ä°zmir’in Bergama ilçesinde faaliyet gösteren Agrobay Seracılık ÅŸirketi, iÅŸten çıkardığı ve sendika üyesi oldukları için sera önünde oturma eylemi yapan işçilere tazminat davası açtı. İşçiler, 160 gün süren direniÅŸin ardından basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdi.

Agrobay Seracılık ÅŸirketinde çalışan ve Tarım İşçileri Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle 22 AÄŸustos 2023’te iÅŸten çıkarılan işçiler, iÅŸe iade talepleriyle baÅŸlattıkları oturma eyleminin 160. gününde basın açıklaması gerçekleÅŸtirdi. Tarım-Sen BaÅŸkanı Umut Kocagöz, Agrobay ÅŸirketiyle yaÅŸadıkları sorunları kamuoyuyla paylaÅŸarak destek istedi.

Kocagöz, işçilerin yıllarca ÅŸirkette çalışırken maruz kaldıkları saÄŸlık sorunları, iÅŸ kazaları ve sigorta eksiklikleri gibi konuları dile getirerek, “Biz Agrobay’ın işçi saÄŸlığı ve güvenliÄŸi tedbirlerinin tamamen saÄŸlandığı bir iÅŸletme olmasını istiyoruz” dedi.

Agrobay ÅŸirketi, çeÅŸitli gerekçelerle 10’dan fazla işçi, sendika baÅŸkanı ve bir milletvekiline manevi tazminat davası açtı. Åžirketin itibarının zedelendiÄŸi iddiasıyla açılan davalara iliÅŸkin Kocagöz, “Bugüne kadar yaptığımız eylemlerde temel amacımız hep aynı oldu. Åžirketin haklarımızı vermesini istedik. Ä°tibar zedelenmesi ÅŸirketin kendi tavrıyla ilgilidir” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Direnişin, sadece Agrobay işçileri için değil, genel olarak tarım, balıkçılık ve orman işçilerinin haklarını savunmak amacıyla olduğunu vurgulayan Kocagöz, işçilerin birlikteliğinin patronlara karşı güvence olduğunu belirtti.

İşçiler, Agrobay’ın tazminat davasına karşı direniÅŸlerini sürdürmeye ve talepleri için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade ettiler.