Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken yaşanan olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Bakan Yerlikaya gün içinde 30 adrese baskın yapıldığını belirtti ve yakalanan 2 katil zanlısının yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.
Olay, saat 11.40 sıralarında Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde meydana geldi. Pazar ayini sırasında maskeli iki kişi kiliseye girerek rastgele ateş açtı. Saldırıda C.T. isimli vatandaş başından vurularak ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralanan C.T., ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.
Polis ekipleri, saldırının ardından kaçan iki zanlının yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı. Bakan Yerlikaya, gün içinde 30 adrese baskın yapıldığını ve iki zanlının yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Saldırının arkasında DEAŞ terör örgütü olduğunu değerlendiriyoruz. Yakalanan iki zanlı da yabancı uyruklu. Bu menfur saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Hristiyan toplumuna başsağlığı diliyoruz.” dedi.
Saldırının ardından kilise çevresinde güvenlik önlemleri arttırılırken, kilise yetkilileri de basın mensuplarına açıklama yaptı. Kilise papazı, “Bu saldırının amacı bizleri korkutmak ve bizi buradan uzaklaştırmaktır. Ama biz burada kalacağız ve inancımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bu saldırının faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.