Kilise’deki silahlı saldırı: Yakalanan iki saldırgan DEAŞ üyesi çıktı

Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleÅŸtirildi. Saldırıda 1 kiÅŸi hayatını kaybederken yaÅŸanan olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Bakan Yerlikaya gün içinde 30 adrese baskın yapıldığını belirtti ve yakalanan 2 katil zanlısının yabancı uyruklu olduÄŸunu açıkladı.

Olay, saat 11.40 sıralarında Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde meydana geldi. Pazar ayini sırasında maskeli iki kiÅŸi kiliseye girerek rastgele ateÅŸ açtı. Saldırıda C.T. isimli vatandaÅŸ başından vurularak ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve saÄŸlık ekibi sevk edildi. Yaralanan C.T., ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Polis ekipleri, saldırının ardından kaçan iki zanlının yakalanması için geniÅŸ çaplı operasyon baÅŸlattı. Bakan Yerlikaya, gün içinde 30 adrese baskın yapıldığını ve iki zanlının yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Saldırının arkasında DEAÅž terör örgütü olduÄŸunu deÄŸerlendiriyoruz. Yakalanan iki zanlı da yabancı uyruklu. Bu menfur saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Hristiyan toplumuna baÅŸsaÄŸlığı diliyoruz.” dedi.

Saldırının ardından kilise çevresinde güvenlik önlemleri arttırılırken, kilise yetkilileri de basın mensuplarına açıklama yaptı. Kilise papazı, “Bu saldırının amacı bizleri korkutmak ve bizi buradan uzaklaÅŸtırmaktır. Ama biz burada kalacağız ve inancımızdan vazgeçmeyeceÄŸiz. Bu saldırının faillerinin en ağır ÅŸekilde cezalandırılmasını istiyoruz.” diye konuÅŸtu.