9 yaşındaki kızın başına parke taşıyla vurup kaçtı, başka bir kıza tacizden yakalandı

Samsun’da, 33 yaşındaki Osman Ç., 9 yaşındaki A.M.A. isimli kızın kafasına parke taşıyla vurup kaçtı. Korkunç olay güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Olayın ardından soruÅŸturma baÅŸlatan polis, saldırganı cinsel tacizden yakalayıp gözaltına aldı. Ä°fadesi alınan saldırgan serbest bırakıldı

Samsun’da 33 yaşındaki Osman Ç., sokakta bisikletle gezen 9 yaşındaki A.M.A. isimli kızın başına parke taşıyla vurup kaçtı. Olay güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, polisin aradığı şüpheli, otogarda bir genç kızı taciz edince yakalanıp yakalanıp gözaltına aldı. Hastaneye kalırılıp tedavi altına alınan kızın saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸu bildirildi.

 

Erzurum’da evinin perceresinden havalı tabancayla ateÅŸ ederek sokakta oyun oynayan 4 yaşındaki Sümeyye Boz ile 6 yaşındaki Ä°kra Kaya’yı sırtından vuran 27 yaşındaki Ömer Murat Akçay’ın tutuklanmasının ardından, çocuÄŸa yönelik bir ÅŸiddet haberi de Samsun’dan geldi. Merkez Atakum Ä°lçesi’nde inÅŸaat işçisi Osman Ç., evinin önünde arkadaÅŸlarıyla bisikletle gezen A.M.A. isimli kıza saldırdı. Eliyle arkasına gizlediÄŸi büyük bir parke taşıyla yavaÅŸca gelen Osman Ç., arkası dönük kızın başına sert bir ÅŸekilde vurdu. Yere yığılan kız kendinden geçti. Şüpheli ise olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye saÄŸlık ekipleri ve polis sevk edildi.

YaÅŸanan bu olay bölgedeki bir güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıdı. Ambulansla Samsun EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’ne kaldırılan küçük kız, tedavi altına alındı. SaÄŸlık durumu iyi olan A.M.A. bir süre kontrol altında tutulduktan sonra taburcu edilecek.

Olayın ardından kaçan şüphelinin yakalanması için ise polis soruÅŸturma baÅŸlattı. Güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Bu olaydan 2 ay sonra yine Atakum Ä°lçesi’nde otobüs durağında otobüs bekleyen bir genç kıza tacizde bulunan Osman Ç., çevredekiler tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi. Polis tarafından gözaltına alınarak merkeze götürülen şüphelinin 9 yaşındaki A.M.A.’yı darp eden kiÅŸi olduÄŸu güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildi. Güvenlik kamerasındaki kiÅŸinin kendisi olmadığını savunan Osman Ç., böyle bir olayı hatırlamadığını ifade etti. Emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Osman Ç., her iki olay nedeniyle çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Samsun’da 9 yaşındaki A.M.A. adlı kızın başına parke taşıyla vurup yaralayan ve bir genç kızı taciz edince yakalanan Osman Ç.’nin adli kontrolle serbest bırakılmasına yönelik eleÅŸtiriler üzerine Samsun Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı açıklama yaptı. Açıklamada, basında yer alan haberlerde sanki bu kiÅŸi hakkında iÅŸlem yapılmamış algısı oluÅŸturulduÄŸu görüşü savunuldu. Şüpheli Osman Ç.’nin, parke taşıyla küçük kıza 5 ay önce saldırdığı, 2 ay önce de otogarda bir genç kızı taciz ettiÄŸi iddiasıyla yakalandığı belirtilen savcılık açıklamasında şöyle denildi:

“Haberde belirtilen ilk olay Samsun ili Atakum ilçesinde bundan 5 ay önce gerçekleÅŸmiÅŸ olup, küçük kıza yapılan taÅŸlı saldırı sonrasında kaçan şüphelinin tespiti ve yakalanması için olayın hemen akabinde çalışmalar baÅŸlatılmıştır. Bu olaydan 2 ay sonra da 03 Nisan 2017 tarihinde gerçekleÅŸen tacizden dolayı yakalanan şüphelinin ilk olayı gerçekleÅŸtiren ÅŸahıs olduÄŸu güvenlik kamera kayıtlarından deÄŸerlendirilmiÅŸ, bu tespit üzerine O.Ç. isimli ÅŸahıs gözaltına alınmıştır. Şüpheli savunmasında taciz olayını kabul etmiÅŸ, ancak yaralama olayını kabul etmemiÅŸtir. Åžahsın dengesiz davranışlar sergilemesi üzerine akıl saÄŸlığı yönünden muayene için hastaneye sevki saÄŸlanmış, yapılan tetkikler sonucunda yüzde 40 oranında zihinsel rahatsızlığı olduÄŸu belirlenmiÅŸtir. Bu rapor üzerine her iki olay nedeniyle sevk edildiÄŸi Sulh Ceza HakimliÄŸince adli kontrol verilerek Samsun Ruh Sağılığı ve Hastalıkları Hastanesinde gözlem altına alınmıştır. Halen gözlem altında bulunan şüpheli O.Ç. hakkında taciz olayından dolayı 15.05.2017 tarihinde Asliye Ceza Mahkemesine kamu davası açılmış, küçük kız çocuÄŸuna yönelik yaralama olayı ile ilgili soruÅŸturma ise devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”