Türkiye’de saÄŸanak yağışlar ve su baskınları…

Türkiye’nin bir çok ÅŸehrinde etkili olan saÄŸanak yağışlar hayatı olumsuz etkilerken bir çok ÅŸehirde su baskınlarına neden olduÄŸu görüldü.

Türkiye, son günlerde kuvvetli sağanak yağışların etkisi altında kaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD, peş peşe uyarılarda bulunarak sel, su baskını, yıldırım, dolu ve rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı. Yağışlar nedeniyle bir çok şehirde su baskınları meydana geldi ve ulaşımda aksamalar yaşandı.

Yağışların en çok etkilediÄŸi bölgelerden biri İç Anadolu oldu. Ankara, Konya, Kayseri, NevÅŸehir, NiÄŸde, Aksaray, Yozgat ve Sivas’ta yerel olarak kuvvetli saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlar görüldü. Ankara’da yağışın akÅŸam saatlerine kadar sürmesi beklenirken, AFAD taÅŸkın riskine karşı dere yataklarından uzak durulması gerektiÄŸini hatırlattı.

Orta Karadeniz’de de yağışlar etkisini gösterdi. Tokat, Amasya, Çorum, Samsun ve Ordu’da kuvvetli saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışlar nedeniyle sel ve su baskınları yaÅŸandı. Bazı yollar ulaşıma kapandı, bazı ev ve iÅŸ yerlerini su bastı. AFAD ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Ege Bölgesi’nde de parçalı ve çok bulutlu bir hava hakimdi. Aralıklı saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağışların görüldüğü bölgede özellikle İç Ege kesimlerinde yağışlar kuvvetli oldu. Afyonkarahisar, Denizli, Ä°zmir ve MuÄŸla’da sel ve su baskını riskine karşı vatandaÅŸlar uyarıldı.

Yağışların önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD, vatandaşlardan hava durumu tahminlerini takip etmelerini ve olası afetlere karşı hazırlıklı olmalarını istedi.