Sedat Peker’den dikkat çeken ‘SADAT’ paylaşımı: Ellerinde çok fazla silah var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT binasının önüne giderek yaptığı açıklamaların ardından Sedat Peker’den bir paylaşım geldi. Peker’in daha önce SADAT hakkında yaptığı bir paylaşımı alıntılayan bir takipçisi “Tamam deyyus-u ekber’i merak ediyorsunuz. Ancak SADAT konusu çok ciddi bir konu. SADAT’ın durumu farklı çünkü bunların elinde çokça silah var” yazdı. Peker’in takipçisinin bu tweetini retweetlemesi dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sabah gerçekleştirilen olağanüstü MYK toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş (SADAT)’ın Beylikdüzü’ndeki merkezine giderek açıklamalarda bulunmuştu.

Binanın içine girilmesine izin verilmeyen ve bina önünde “Bu Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara, kişilere teslim edilmeyecektir” diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, seçim güvenliğine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “Seçimin güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu SADAT’tır ve Saray’dır.” demişti.

CHP Lideri’nin SADAT binasının önüne gitmesinin ardından daha önce konu hakkında birçok paylaşım ve video yayınlayarak Türkiye’nin gündemini sarsan, Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir süredir sosyal medya paylaşımı yapması yasaklandığı söylenen Sedat Peker, sosyal medya hesabından SADAT ile ilgili dikkat çeken bir retweet yaptı.

ELLERİNDE ÇOK FAZLA SİLAH VAR

Peker’in, “1- 40 yaş altı kardeşlerim, dün yayınlamış olduğum (SADAT) dosyasıyla ilgili biraz daha fazla gayret sarf ederseniz sevinirim. Ne yalan söyleyeyim, bazen ben dahil hepsini çöpe atın dediğim 40 yaş üstü dostlarımız konuları daha dikkatli takip ediyorlar” paylaşımını alıntılayarak yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı;

“Tamam deyyus-u ekber’i merak ediyorsunuz. Ancak SADAT konusu çok ciddi bir konu. SADAT’ın durumu farklı çünkü bunların elinde çokça silah var”