Ethem Sarısülük Vurulduğu Yerde Anıldı

Gezi eylemlerinde polis kurşunuyla katledilen Ethem Sarısülük, katledildiği Güvenpark’ta anıldı.

Gezi eylemlerinin 11’inci yılında polis kurşunuyla katledilen Ethem Sarısülük’ün anması katledildiği yerde Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Güvenpark’ta yapıldı. Anmaya Emek ve Demokrasi güçleri, siyasi parti temsilcileri ve Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük ile Gezi eylemleri sırasında polisin gaz fişeği isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan katıldı. Eylemde sık sık “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Ethem Sarısülük” ölümsüzdür sloganları atılırken katılımcılar Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden eylemcilerin fotoğrafları olan dövizleri taşıdı.

Ethem Sarısülük’ün katledildiği yere karanfiller bırakılırken Alınteri Ankara Temsilcisi Zarife Çamalan basın açıklamasını yaptı. Çamalan üzerinden 11 yıl geçen Gezi eylemlerinin halk isyanı olduğunu kaydetti. Gezi sonrası krizlerin derinleştiğini kaydeden Çamalan, “Arkası, 2015’teki Haziran seçimleri, Kobanê Direnişi ve 6-7 Ekim serhildanıyla geldi. Arkası, kendi iç kavgasının bir darbe girişimine tercüme olmasıyla geldi. İktidar savaştan, baskı ve sömürüden başka bir vaadinin olmadığının altını her fırsatta çizmeye devam ediyor. Savaş ve Seferberlik Genelgesi’ni iç savaş hazırlığına uyumlu hale getirmesi, Kobanê Davası’nda yağdırılan cezaların hemen ardından 28 Şubatçı generalleri tahliye etmesi bunun açık siyasi ilânıdır” diye konuştu.

‘GEZİ ŞİMDİ KADINLARIN DİNMEYEN ÇIĞLIĞINDA’

Çamalan, Gezi’den aldıkları güçle yola devam ettiklerini kaydederek, “Ethem’lerin, Berkin’lerin, Ali İsmail Korkmaz’ların, Abdullah Cömert’lerin, Mehmet Ayvalıtaş’ların, Ahmet Atakan ve Hasan Ferit Gedik, Medeni Yıldırım’ların bıraktığı kavga bayrağının binlercesiyle geleceğe taşınacağının bilinci ve güveniyle. Gezi’nin ateşi şimdi işçi direnişlerinde, Van sokaklarında, kadınların dinmeyen çığlığında, gençliğin öfkesinde, doğasına-yaşamına sahip çıkan köylünün cesaretinde, LGBTİ+’ların ‘varız’ dedikleri meydan okumalarında yanıyor. Ethem yoldaş şahsında tüm ölümsüzleşenlerimizin bizi o ateşleri büyütmeye, birleştirmeye, bir nehirde toplamaya çağırdığını bilerek adımlıyoruz yolumuzu” diye konuştu.

Anmanın ardından katılımcılar Güvenpark’tan Konur Sokağa sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdi. (MA)