Buca Belediyesi Okullarda Temizlik Sorununa El Attı

Buca Belediyesi, yurttaşlardan gelen yoğun şikayetler ve medyada yer alan “temizlik personeli eksikliği nedeniyle okullarda temizlik yapılamadığı” haberleri üzerine harekete geçti. Belediye, çocukların ve öğretmenlerin daha sağlıklı koşullarda eğitim alabilmesi için ilçedeki devlet okullarında temizlik çalışması başlattı. Bu girişim, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın talimatıyla gerçekleşti.

Belediye ekipleri, hafta sonları ve hafta içi akşam saatlerinde okullarda temizlik çalışmalarına başladı. İlk uygulama bu sabah Meşkure Şamlı Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Okulun tüm sınıfları, koridorları ve tuvaletleri temizlendi.

Başkan Görkem Duman, okullarda temizlik sorunlarına ilişkin basında yer alan haberlerin kendilerini harekete geçirdiğini belirterek, “Her gün vatandaşlarımızla buluşuyorum ve okullardaki temizlikle ilgili çok sayıda şikayet alıyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir çevrede eğitim alma hakkı en büyük önceliğimizdir” dedi. Başkan Duman, özellikle velilerden gelen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın temizlik bütçesini kıstığı yönündeki tepkilere dikkat çekti.

Başkan Duman, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın hijyenik olmayan ortamlarda eğitim almasına izin veremeyiz. Bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapacağız. Daha fazla okulda temizlik hizmeti verebilmek adına çalışmalarımızı akşam saatlerinde ve hafta sonlarında sürdüreceğiz,” diye konuştu.

Talepler Değerlendirilecek

Başkan Duman, okullardan gelen talepler doğrultusunda temizlik çalışmalarının hız kazanacağını belirterek, “Okulların açılması ile birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz ve okullardan gelen talepleri değerlendirerek ihtiyaç duyulan her yerde temizlik hizmeti sağlayacağız,” dedi.