Meriç Demir Kahraman: ”Eşim Tayfun Kahraman Kara Para Aklamadı…

Meriç Demir Kahraman, Gezi Parkı davası sebebiyle hükümlü olan eşi Tayfun Kahraman’ı Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nde ziyaret ettikten sonra sosyal medya platformlarına duygusal bir açıklama paylaştı.

Eşinin İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı yaptığı günlerde (yukarıdaki) çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak, onun ne kadar dürüst ve onurlu bir insan olduğunun altını çizdi.

Fotoğrafın yanı sıra Meriç Demir Kahraman, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Eşim Tayfun Kahraman kara para aklamadı, yasa dışı bahis oynatmadı, kaynağı belirsiz paralarla lüks villa ve araba koleksiyonu almadı, MASAK raporlarında başrol oynamadı, kul hakkı yemedi. Onuruyla, namusuyla yaşadı. Hayatı boyunca dürüst oldu. Anayasa ve yasalara tam olarak uydu, görevi neyse onu yaptı.”

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 9 yıl sonra mahkum edilen şehir plancısı Tayfun Kahraman, yaklaşık 29 aydır Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nde kalıyor. Meriç Demir Kahraman’ın yaptığı bu duygusal paylaşım, Tayfun Kahraman’ın masumiyetine inanan destekçileri için önemli bir moral kaynağı oldu.