Murat Kurum: Ä°mar affıyla çevreyi yok eden, yurttaÅŸları maÄŸdur eden bakan olarak anılıyor…

Murat Kurum ve TOKİ Mağdurları

AKP, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı için Murat Kurum’u aday gösterdi. Kurum, bakanlığı döneminde birçok çevre katliamına imza atarak, Türkiye’nin doÄŸal varlıklarını yok etti.

İmar affı ile kaçak yapıları kayıt altına aldı

Kurum, bakanlığı döneminde imar affı ile kaçak yapıları kayıt altına aldı. Bu af kapsamında, 6 milyon konut için yapı kayıt belgesi verildi. Uzmanlar, Türkiye’nin deprem ülkesi olduÄŸunu belirterek, bu afın riskli yapılara izin verilmesi anlamına geldiÄŸini vurgulamıştı. Kurum ise, imar affı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ä°mar barışı, ‘imar barışına giren yapılar saÄŸlamdır, riskli deÄŸildir’ anlamı taşımıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Kentsel dönüşüm adı altında insanları mağdur etti

Kurum’un bakanlığı döneminde kentsel dönüşüm adı altında birçok insan maÄŸdur edildi. Ä°stanbul’daki Tozkoparan, Tokatköy ve Fetihtepe gibi alanlarda, yurttaÅŸlar evlerinden zorla çıkarıldı. Sabahın erken saatlerinde çevik kuvvet eÅŸliÄŸinde evleri yıkılan yurttaÅŸlar, sokakta kaldı. Kurum, bu yurttaÅŸlara ufak bir kira desteÄŸi yaptı. Ayrıca yeni dönüşümle birlikte yapılacak evler için de ek ücret talep edildi.

TOKÄ°’nin 100 bin konut projesini dört yıldır tamamlayamadı

TOKÄ° tarafından 2019’da baÅŸlatılan “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında dört yıldır evlerini teslim alamayan yurttaÅŸlardan 15-21 bin lira arası ödemeler istendi. Kurum, bu yurttaÅŸlara “Vatandaşımız biraz diÅŸini sıkarak, biraz eÅŸinden, dostundan borç alarak, bu bedeli karşılayabilir” yanıtı verdi.

EÅŸinin RTÃœK’ten 38 bin lira maaÅŸ aldığı ortaya çıktı

Kurum’un eÅŸi Åžengül Kurum, RTÃœK’te matematik öğretmeni olarak çalışıyor. Kurum’un eÅŸinin RTÃœK’ten 38 bin lira maaÅŸ aldığı ortaya çıktı.

Millet bahçesi adı altında ormanları imara açtı

Kurum’un bakanlığı döneminde “millet bahçesi” projeleri kapsamında birçok doÄŸal alan imara açıldı. Ormanlar bahçe adı altında katledildi. Ayrıca NASA’nın “Ayakkabıyla bile girilmemeli” açıklaması yaptığı Salda Gölü rant kurbanı oldu.

Kuzey Ormanları’nı imara açtı

Kurum, Ä°stanbul’un oksijen kaynağı ve su havzası olan Kuzey Ormanları’nı da imara açtı. Deprem riski adı altında bölgede rezerv yapı alanları ilan edildi, rant devreye girdi.

6 Åžubat’ta 35 kiÅŸinin öldüğü Ezgi Apartmanı’nın yıkımında sorumlular hakkında iÅŸlem yapılmadı

Sami Kervancıoğlu, Murat Kurum

6 Åžubat’ta 35 kiÅŸinin öldüğü Ezgi Apartmanı’nın yıkımında sorumlular hakkında iÅŸlem yapılmadı. Binanın yıkım zemin katta bulunan pastanenin kolon kestiÄŸi tespit edilmiÅŸti. Pastene sahibi olan MÃœSÄ°AD BaÅŸkanı Sami KervancıoÄŸlu’nun ise Kurum’la fotoÄŸrafları ortaya çıktı. KervancıoÄŸlu hâlâ firari.

Şehir planlamasını cami merkezli yaptı

Kurum, ÅŸehir planlamasını cami merkezli yaptı. “Cami Planlama ve Tasarımı Kılavuzu” tanıtım toplantısında konuÅŸan Kurum, “Åžehrin merkezine camiyi oturtup çevresinde ÅŸehirleÅŸeceÄŸiz. Camiler afet esnasında da kullanılacak” ifadelerini kullandı.

Kurum’un çevre düşmanı ve rantçı politikaları, Türkiye’nin doÄŸal varlıklarını yok ediyor. Kurum’un Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı olması durumunda, Ä°stanbul’un doÄŸal güzellikleri daha da büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalacak.