Meriç Demir Kahraman: Kararın Uygulamaya Geçmesini Bekliyoruz

Gezi Davası tutuklusu Tayfun Kahraman’ın eşi, Anayasa Mahkemesi kararının bir an önce hayata geçirilmesini istedi

Gezi Davası kapsamında 3,5 yıldır cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği ihlal kararının ardından açıklamalarda bulundu. Kahraman, “Anayasa Mahkemesi de, tıpkı bizim söylediğimiz gibi adil yargılanma hakkımızın ihlal edildiğine hükmetti. Kararın uygulamaya geçmesi için gerekli hukuki süreçlerin tamamlanmasını, en kısa sürede kavuşmayı, ailece normal hayatımıza dönmeyi bekliyoruz” dedi.

Silivri’de 174. Görüşme

Meriç Demir Kahraman, Silivri Cezaevi’nde eşiyle yaptıkları 174. görüşmenin ardından Tayfun Kahraman ve kızları Vera ile birlikte çektirdikleri bir fotoğrafı kamuoyuyla paylaştı. Paylaşımında, aile olarak yaşadıkları zor yıllara dikkat çeken Kahraman, “Ailemizin son 3,5 yılı cezaevi yollarında, haftada bir birbirimizi gördüğümüz, kısa cümlelere büyük meseleler sığdırdığımız bir olağanüstülük ile geçti” ifadelerini kullandı.

Yaşadıkları haksızlığı her fırsatta dile getirdiklerini belirten Kahraman, Anayasa Mahkemesi’nin de bu süreçte kendilerini doğruladığını söyledi.

“Normal Hayatımıza Dönmek İstiyoruz”

Kahraman açıklamasında, kararın hayata geçirilmesi için sürecin hızla tamamlanması gerektiğini vurguladı. “Kararın uygulamaya geçmesi için gerekli hukuki süreçlerin tamamlanmasını, en kısa sürede kavuşmayı, ailece normal hayatımıza dönmeyi bekliyoruz” diyen Kahraman, yaşadıkları belirsizliğin sona ermesini talep etti.

Anayasa Mahkemesi’nin kararı, Gezi Davası’nda uzun süredir dile getirilen adil yargılanma hakkı ihlali iddialarını yeniden gündeme taşırken, gözler şimdi kararın nasıl uygulanacağına çevrildi.