Körfezde Gezi Grupları, Akçay Gezi Gurubu

Körfezde birçok gezi grubu var. Bunların hepsi hafta sonları Körfezin en güzel yerlerini geziyorlar. Kazdağları’nın temiz havasında yapılan yürüyüşler, güzel manzaralar, dağa güzellikleri ile yorgunluk atılan etkinlik oluyor.

Oysa yürünen yol düşünüldüğünde geziye çıkanlar, yürüyenlerin yorulduğunu düşünmeniz gerekir. Hele 10 – 15 km üzerinde yüründüğünü düşünürseniz yorgunluktan kimsede mecal kalmadığını düşünmenizden daha doğal bir şey olamaz.

Ama öyle olmuyor.

Aksine yorgunluk atan, stresten uzak saatler yaşanıyor. Bu gezi guruplarından biri de Akçay Gezi Grubu.

Kendi içinde hiçbir alt üst iliÅŸkisi olmayan doÄŸal yöneticiliÄŸini Ali DoÄŸrulu ve Faruk ÇaÄŸlar’ın tecrübeleriyle yöneticiliÄŸini yaptıkları bir gezi gurubudur, Akay Gezi Grubu…

Bu gruba renk katan katılımcılar ve yürüyüşçülerin olduğunu da söylemeliyiz. Örneğin her yürüyüşte en güzel fotoğrafları çeken Halim Selim Kızıltay bunlardan biri.

Yürüyüş boyunca türküler söyleyenleri, sıkı yardımlaÅŸma içinde olanlarla da grup bütün diÄŸer renklerini buluyor. Paylaşımcı, doÄŸaya duyarlı bu insanlar bütün kış boyunca yaÄŸmur çamur demeden KazdaÄŸları’nı gezdiler…