Kılıçdaroğlu ilk kez yanıtladı: Bir seçim kaybetmek bizi yıldırmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda kaybettiğini ilk kez kabul etti.

KılıçdaroÄŸlu, HALK TV yazarı Hikmet Bila‘ya verdiÄŸi röportajda, seçim sonuçlarını deÄŸerlendirdi ve istifa edip etmeyeceÄŸi sorusuna yanıt verdi.

KılıçdaroÄŸlu, seçim kampanyasında yaptığı hataları itiraf ederek, “Seçmenin nabzını tutamadık. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın karşısına çıkmak kolay deÄŸil. Onun tecrübesi ve karizması bizim için büyük bir engeldi. Millet Ä°ttifakı olarak birlikte hareket etsek de, bazı konularda farklı görüşler ortaya çıktı. Bu da seçmenin kafasını karıştırdı.” dedi.

KılıçdaroÄŸlu, partisindeki istifa seslerine de deÄŸinerek, “Parti içinde herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Ama bu bir demokrasi yarışıdır. Kazanan da kaybeden de olur. Ben de kaybettim ama bu benim partimden ayrılacağım anlamına gelmez. Partimin başında olduÄŸum sürece demokratik mücadelemi sürdüreceÄŸim.” ifadelerini kullandı.

KılıçdaroÄŸlu, CHP’nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu’nun kendisine ihanet ettiÄŸi iddialarını da yalanlayarak, “Ekrem Ä°mamoÄŸlu benim arkadaşımdır. Onun baÅŸarısı benim baÅŸarım, onun baÅŸarısızlığı da benim baÅŸarısızlığımdır. Onun bana ihanet ettiÄŸi yönünde hiçbir kanıt yoktur. Bu tür dedikodulara kulak asmayın.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

KılıçdaroÄŸlu, röportajın sonunda CHP’nin geleceÄŸiyle ilgili umutlu mesajlar vererek, “CHP Türkiye’nin en köklü ve en güçlü partisidir. Bir seçim kaybetmek bizi yıldırmaz. Biz halkımızın haklarını savunmaya devam edeceÄŸiz. Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var ve biz bunu saÄŸlayacağız.” dedi.