İmza ve Ötesi-Barış İçin Akademisyenler Anlatıyor

11 Ocak 2016’da kamuoyuna açıklanan, “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiriyi imzaladıkları için üniversitelerden atılan bilim insanları, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük üniversite tasfiyesinin yaşandığı günlerde ne düşünüyorlardı, gelişmeleri nasıl karşıladılar, bildiriyi niçin imzaladılar, sonrasında yaşananları nasıl değerlendiriyorlar? 

Tümü, en büyük tasfiyenin yaşandığı Siyasal Bilgiler Fakültesi-Mülkiye’de öğretim elemanı olan ya da Mülkiye’yi bitirdikten sonra çeşitli üniversitelerde bilimsel çalışmalarını sürdüren bilim insanlarıyla yapılan söyleşiler, Mülkiye’nin tasfiyesine karşı yapılan açıklamalar ve alınan kararlar ile çeşitli yayın organlarında yazılan yazılar bu kitapta toplandı.

Bu kitapta anlatılanlar, üniversitenin, gerek kişiler düzeyinde gerekse eleştirel bilim anlamında neleri ve kimleri kaybettiğini de gösteriyor.

Elçin Aktoprak, Özlem Albayrak, Faruk Alpkaya, Aykut Çoban, Yücel Demirer, Dinçer Demirkent, Benan Eres, Ertan Ersoy, Banu Beliz Güçbilmez, Ahmet Haşim Köse, Murat Sevinç, Mustafa Şener, Yasemin Özgün, Ece Öztan, Aynur Özuğurlu, Ayşen Uysal, Barış Ünlü ve Zafer Yılmaz…

Yakında, Ütopya Yayınevi’nden çıkıyor…