CHP ve TİP, yerel seçimlerde iş birliği yapacak

Türkiye’de 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) arasında iş birliği girişimleri başladı.

İki parti, seçim iş birliği için bir çalışma grubu oluşturdu. Çalışma grubunun amacı, muhalefetin, özellikle de sol muhalefetin, birbirlerine karşı “kaybettirmeme taktiği” uygulamasını sağlamak.

Bu doğrultuda, CHP ve TİP, seçim bölgelerinde ortak adaylar çıkarmayı veya birbirlerinin adaylarını desteklemeyi değerlendirecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve beraberindeki heyeti CHP Genel Merkezi’nde kabul etti. Görüşmede, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın yargılanması ve milletvekilliğinin düşürülme tehlikesi konusunda da dayanışma mesajları verildi.

Özel, Atalay’a yönelik hukuksuzluklara karşı CHP’nin her zaman yanında olacağını belirtti. Baş da, Özel’in Atalay’a gösterdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Görüşmede ayrıca, Atalay’ın tutuklanması veya milletvekilliğinin düşürülmesi halinde muhalefet olarak ortak tepki ve eylem planları üzerinde duruldu.

CHP ve TİP arasındaki seçim iş birliği görüşmelerinin en kısa sürede somutlaşması bekleniyor. İki parti, yerel seçimlerde halkın iktidarına katkı sunmak için çalışacaklarını duyurdu.