CHP, Seçim Bildirgesini Açıkladı

CHP, 7 Haziran seçimleri için seçim bildirgesini açıkladı. CHP Bildirgesinin ekonomiye ağırlık verdiği ortaya çıktı. Bu bildirgeden önce, Emekliye iki aylık ikramiye vermeyle başlayan kendini tartıştırması hükümette hareketlenmeye neden oldu.

Açıklanan bildirgede ciddi ekonomik dönüşümler, sosyal yardımların, sosyal devlet anlayışı içine alındığı gözlenmekte.

Öne çıkan ekonomik dönüşüm, emekliye dini bayramlarda iki ikramiye verilmesi ile başlıyor. Tarımda kullanılacak mazotun litresini 4 liradan 1.5 liraya indiriyor. Ayrıca asgari ücreti 1500 lira yaparak dar gelirliye soluk aldırmaktan söz ediyor.

Mazotun fiyatını 1.5 liraya indirerek tarımsal üretimi artırmak dışında, üretim birim fiyatlarının düşmesine katkısı olacağı hesaplanıyor. Bunun dar gelirlinin mutfak giderlerine yansıması yine hesaplanan bir diğer yanı.

CHP Bildirgesini açıklamasıyla toplumda ve siyasette tartışılmaya başlandı. Hükümet ve AKP kanadından gelen çelişkili açıklamalar görüyoruz. Bir yandan bu sosyal yardımların ve ekonomik program için kaynak soruluyor, diğer yandan bütün bunların daha fazlası ile AKP hükümeti tarafından yapıldığı söyleniyor.

Açıklanan ve açıklanması beklenen seçim bildirgelerinin özelikle ekonomik ağırlıklı olması, içinde bulunduğumuz bir krizi işaret ettiği gibi gelecek günlerde bu krizin daha da derinleşeceğine işaret ediyor.