Buldan ve Sancar aday olmayacaklarını açıkladı

Seçimlerden sonra muhalefet cephesinde rüzgarlar durulmuyor. Yeşil Sol Parti ve HDP de tartışmaların odağında kaldı. Kurultay hazırlığı yapan HDP’de Pervin Buldan ve Mithat Sancar yeniden aday olmayacaklar.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, partinin kongresinde aday olmayacaklarını açıkladılar. Bu kararın seçimde yaşanan başarısızlığın bir sonucu olduğunu belirten Buldan ve Sancar, partiyi yeniden yapılandırmak için bir fırsat olarak gördüklerini söylediler.

Medya Haber TV’de katıldıkları programda konuşan Buldan ve Sancar, seçim sonuçlarının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını ve partinin hedeflerine ulaşamadığını kabul ettiler. Seçimde HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adaylığı talebinin de karşılık bulmadığını hatırlatan Buldan ve Sancar, Demirtaş’ın eleştirilerine saygı duyduklarını ancak partinin demokratik bir şekilde karar aldığını ifade ettiler.

HDP’nin Twitter hesabından da yapılan açıklamada Buldan ve Sancar’ın kongreye kadar devam edecek süreçte düzenlenecek toplantı ve konferanslarda seçim başarısızlığının hesabını vereceklerini ve partiyi kongreye taşıyacaklarını duyurdu. Açıklamada şöyle denildi:

“HDP olarak seçim sonrasında yaptığımız değerlendirmelerde partimizin kongreye gitmesi gerektiğine karar verdik. Bu kongre partimizin yeniden dirilişi için bir fırsattır. Biz de eş genel başkanlar olarak bu fırsatı değerlendirmek istiyoruz. Bu nedenle bu kongrede aday olmayacağız. Partimizin yeni bir heyecanla yoluna devam etmesini istiyoruz. Kongrede görevi devredeceğiz. Bu süreçte herhangi bir karar mekanizmasında da yer almayacağız. Bizim için önemli olan partimize, halkımıza, kadınlara hesap vermek ve onların güvenini kazanmaktır. Bu mücadeleyi bırakmayacağız, ancak yeni arkadaşlarımızın önünü açacağız.”