Asansörde yaÅŸamını yitiren ErtaÅŸ’ın babası: Devlet kızıma 25 gün bakamadı

Aydın Efeler ilçesinde bulunan Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda dün gece asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden Zeren ErtaÅŸ’ın ailesi, Aydın Valisi Yakup Canbolat tarafından ziyaret edildi. Ziyaret sırasında konuÅŸan Zeren ErtaÅŸ’ın babası Akın ErtaÅŸ, yaÅŸanan ihmal nedeniyle devlete olan inancını kaybettiÄŸini belirterek, “ÇocuÄŸumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet benim çocuÄŸuma 20-25 gün bakamadı” dedi.

Akın ErtaÅŸ, “Bu ihmalleri yapanlar cezalarını çeksinler. Devlete olan inancımı kaybettim. ÇocuÄŸumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet benim çocuÄŸuma 20-25 gün bakamadı. Ä°hmal sonucu olduÄŸu için çok yaralıyız. Benim çocuÄŸum yandı, biz yandık, baÅŸka çocuklar yanmasın. Ancak bu, dilek ve temenniyle olmuyor” ifadelerini kullandı.

Vali Canbolat, soruşturmanın devam ettiğini dile getirerek, sorumlular hakkında gerekenin yapılacağını belirtti.

Zeren ErtaÅŸ’ın hayatını kaybetmesi, kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, yaÅŸanan ihmal nedeniyle sorumluların cezalandırılması çaÄŸrısında bulundu.

Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda yaÅŸanan asansör faciası, Türkiye’deki öğrenci yurtlarında yaÅŸanan güvenlik sorunlarını da yeniden gündeme getirdi. Uzmanlar, öğrenci yurtlarında gerekli güvenlik önlemlerin alınması ve düzenli denetimlerin yapılması gerektiÄŸini belirtiyor.

NHY/ MA