Ali Rıza Gelirli’den Yeni Kitap: “Özgürlüğü Ararken”

Şair-Yazar Ali Rıza Gelirli’nin “Özgürlüğü Ararken” başlıklı kitabı, Klaros Yayınlarından çıktı. Sayfamız Nokta Haber Yorum yazarları arasında olan Ali Rıza Gelirli’nin 16. kitabı olan “Özgürlüğü Ararken” deneme türünde olup, 48 yazıdan oluşuyor.

Bazı yazılar şu başlıkları taşıyor:

İşe Etik Karıştırmak, Hayat Sanki Geçici Bir İş, Kirli Demokrasi, Derdime Dikkat Buyurun, Düşmanlarınızı Değiştirin, Sol Yanım Yaralı Yanım.

Daha çok felsefi denemeleri anımsatan yazılar, insanı ele alırken yaşadığımız hayatı sorguluyor. Öyle ki, yazar okuru, görüşleri doğrultusunda ikna etmeyi başarıyor.

“Özgürlüğü Ararken” in arka kapak yazısı ise şöyle:

Durun durun, hemen gitmeyin, bunlar daha fragman. Çünkü “insan devasa ve minnacık bir şey; korkunç ve hayranlık verici…” Ne salt iyi ne salt kötü.

Ucu açık bir yol o…

Nedendir bilmem, şimdi iç odalardan gelen sesler daha mutedil. Ama güneş hâlâ diplomatik! Şu sonbahar gününde bunu iyiye mi yormalı kötüye mi?

İşte ucu açık bir soru daha…

Ali Rıza Gelirli, Şubat 2023’te okuruyla buluşan “Özgürlüğü Ararken” hakkında, “Tarz olarak özgür metinler yazmayı yeğledim. İçerik olarak ise, kişinin özgürlük arayışında muhatap olduğu durumları ve bu durumlardan yansıyan ruh halini anlatmaya çalıştım.

Amacım, okurlarıma denemeyi sevdirmektir” şeklinde konuştu.

Anılan kitabı, klarosyayinlari@gmail.com adresinden, Klaros Shopier dükkanından ve internet satış sitelerinden temin etmek mümkün.

Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 180
Ağırlık : 180
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0