Yüzlerce Tatilci Rus Antalya’da Mahsur Kaldı

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı sonucunda batılı ülkelerin uyguladığı sert yaptırımlar nedeniyle Red Wings’in Boeing uçaklarında teknik sorunlar yaÅŸandığı belirtiliyor. Rus tatilcilerden oluÅŸan 400’den fazla kiÅŸi, Antalya’da yaÅŸanan uçak arızaları nedeniyle 48 saatten uzun süredir Türkiye’de mahsur kalmış durumda.

Red Wings’in üç adet Boeing 777 uçağının ikisi teknik nedenlerle kullanılamaz hâle gelmiÅŸ. Rus hava yolu ÅŸirketi Red Wings’in açıklamasına göre, ek bir uçak temin edilerek Jekaterinburg’dan Antalya’ya yolcu taşıması yapılmaya çalışılıyor. Ancak Antalya’da bulunan diÄŸer uçak da motor arızası nedeniyle uçuÅŸ yapamıyor. Antalya Havalimanı’nda kalabalık bir terminalde bekleyen ve havaalanı personeliyle tartışan yolcuların görüntüleri oluÅŸmaya baÅŸladı.

Moskova Times tarafından yapılan habere göre, Red Wings’in iki adet Boeing 777 uçağının yaÅŸadığı arızaların nedeni olarak uygulanan sert yaptırımlar gösteriliyor. Rus hava sektörü, Ukrayna’ya yapılan saldırı sonrasında en sert yaptırımlara maruz kalan ekonomik sektörlerden biri olmuÅŸ durumda. Üç sivil uçaktan ikisi batılı ülkelerde üretilen uçaklar. Ancak Airbus ve Boeing gibi batılı uçak üreticileri artık Rus uçaklarına yedek parça tedarik etme veya onarımlarını gerçekleÅŸtirme iznine sahip deÄŸiller. Rus hava yolu ÅŸirketleri birçok batılı ülkeye uçuÅŸ yapamıyor.

Åžubat ayında Rusya’da yayımlanan Iswestija gazetesi, sınırlamalar nedeniyle Rus hava yolu ÅŸirketlerinin özellikle Airbus ve Boeing uçaklarını daha az sıklıkla bakıma aldığını bildirmiÅŸti. Mayıs ayında ise Rusya’nın devlet havayolu ÅŸirketi Aeroflot’un uçuÅŸ ekibine, belirli durumlarda uçaklardaki eksiklikleri ve arızaları görmezden gelmeleri talimatını verdiÄŸi bildirilmiÅŸti.”

NHY/ ntv.de, chr