Yurt dışı oylar diplomatik kuryelerle İstanbul’a geldi

“14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimleri için yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının kullandığı oy pusulaları, diplomatik kuryeler tarafından uçaklarla İstanbul Havalimanı’na getirildi. Oy pusulaları, İstanbul Havalimanı’nda yedi kapısı kilitli bir odada muhafaza ediliyor.

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri için yurt dışı temsilciliklerdeki oy kullanma işlemi tamamlandı.

Türk Hava Yolları’nın (THY) tarifeli uçaklarıyla getirilen oylar İstanbul Havalimanı’nda kurulan ve 7 kilitli kapının bulunduğu odada muhafaza ediliyor.

Yurt dışından kullanılan oyların Türkiye’ye getirilmesinin yarın sona ereceği öğrenildi.

14 Mayıs saat 17.00’a kadar oy kullanabilecek

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, başta İstanbul Havalimanı olmak üzere tüm gümrük kapılarında 14 Mayıs saat 17.00’a kadar oy kullanabilecek.