Su kaynaklarının yönetimi, küresel gıda güvenliği ve iklim değişikliği ile yakından ilgilidir. Suyla ilgili doğal afetler, hem insan hayatını hem de ekonomiyi tehdit eder.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), bu konuda dikkat çeken bir rapor yayınladı. Rapora göre, suyla ilgili felaketlerin yalnızca 2021 yılında dünya ekonomisine verdiği zarar 200 milyar dolardan fazla.
Raporun tanıtımı, Ä°talya’nın baÅŸkenti Roma’da düzenlenen ‘Roma Su DiyaloÄŸu’ isimli toplantıda yapıldı. Toplantının açılışında konuÅŸan FAO Genel Direktörü Çü Dongyü, suyun deÄŸerinin hafife alınmaması gerektiÄŸini vurguladı. Dongyü, tarımın su krizine çözüm sunabileceÄŸini, ancak bunun için verimliliÄŸi artırmak ve su kaynaklarını etkin bir ÅŸekilde yönetmek gerektiÄŸini belirtti.
Dongyü, suyla ilgili felaketlere karşı azaltma, yeniden kullanma, geri dönüştürme ve deÄŸiÅŸtirme ilkelerine dayalı bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiÄŸini söyledi. Dongyü, “Suyla ilgili felaketler, yalnızca 2021’de 200 milyar dolardan fazla ekonomik maliyete yol açtı.
Bu, küresel gıda güvenliÄŸini ve kalkınmayı ciddi ÅŸekilde etkiliyor. Su kaynaklarını korumak ve sürdürülebilir kullanmak hepimizin sorumluluÄŸudur” dedi.
Roma Su Diyaloğu toplantısı, 4-5 Ekim tarihlerinde devam edecek. Toplantının amacı, su kaynaklarının yönetimi konusunda paydaşlar arasında diyalogu güçlendirmek ve tarım ve gıda güvenliği için entegre çözümler üretmek.
- Bilim İnsanları, Bazı Kişilerin Neden Covid Olmadığını Buldu - 21 Haziran 2024
- Tüketicinin İyimserliği Azalıyor - 21 Haziran 2024
- AkÅŸener, ErdoÄŸan’dan Ne Ä°stedi? - 7 Haziran 2024