KılıçdaroÄŸlu, Merve Dizdar’ı Tebrik Etti

Ödüllü oyuncu Merve Dizdar, Cannes Film Festivali’nde Türkiye’yi gururlandırdı. Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Ãœstüne” filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Dizdar, bu baÅŸarısını “Türkiye’de hak ettiÄŸi güzel günleri yaÅŸamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara” armaÄŸan etti. Dizdar’ın bu sözleri, CumhurbaÅŸkanı adayı Kemal KılıçdaroÄŸlu tarafından da paylaşıldı.

KılıçdaroÄŸlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan Merve Dizdar’ı yürekten kutluyorum. ‘Türkiye’de hak ettiÄŸi güzel günleri yaÅŸamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara’ bugün hep birlikte demokrasiyi armaÄŸan edeceÄŸiz.” ifadelerini kullandı.

KılıçdaroÄŸlu, Cannes Film Festivali’nde Türkiye’yi temsil eden diÄŸer sanatçılara da teÅŸekkür etti. KılıçdaroÄŸlu, “Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiÄŸi ‘Kuru Otlar Ãœstüne’ filminde rol alan Mert Fırat, Hazar Ergüçlü ve UÄŸur Yücel’i de tebrik ediyorum. Ayrıca ‘Yolun Sonu’ filminde rol alan Haluk Bilginer ve ‘Bir Nefes Daha’ filminde rol alan Oyku Karayel’i de kutluyorum. Türk sinemasının bu baÅŸarıları, ülkemizin aydınlık geleceÄŸine olan inancımızı artırıyor.” dedi.

KılıçdaroÄŸlu’nun bu paylaşımına Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu da destek verdi. Ä°mamoÄŸlu, “Ne güzel haber. Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Merve Dizdar’ı tebrik ediyorum. Türk sinemasının yükselen yıldızlarına baÅŸarılar diliyorum.” mesajını yayınladı.

Merve Dizdar kimdir?

Merve Dizdar, 1985 yılında Ä°zmir’de doÄŸdu. Dokuz Eylül Ãœniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Dizdar, 2008 yılında “Sessiz Gemiler” adlı oyunla profesyonel tiyatro hayatına baÅŸladı. 2010 yılında “Leyla’nın Evi” adlı oyunla Afife Jale Ödülleri’nde Yılın En BaÅŸarılı Kadın Oyuncusu ödülünü aldı. 2012 yılında “Leyla ile Mecnun” dizisinde canlandırdığı Ä°smail Abi karakteriyle geniÅŸ bir hayran kitlesi edindi. 2014 yılında “İçerde” dizisinde rol aldı. 2016 yılında “Masum” dizisinde canlandırdığı Emel karakteriyle beÄŸeni topladı. 2018 yılında “Bir AÅŸk Ä°ki Hayat” filminde baÅŸrol oynadı. 2021 yılında Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiÄŸi “Kuru Otlar Ãœstüne” filminde rol aldı ve Cannes Film Festivali’nde En Ä°yi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı.