Özel’in DEM Parti ziyaretinde ‘diyalog ve müzakere’ vurgusu

CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel ve DEM Parti EÅŸ Genel BaÅŸkanları Tülay HatimoÄŸulları ve Tuncer Bakırhan, 2 AÄŸustos 2023 tarihinde DEM Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşme sonrası yapılan ortak basın toplantısında, taraflar diyalog ve müzakere vurgusu yaptı.

DEM Parti EÅŸ Genel BaÅŸkanı Tuncer Bakırhan, görüşmede Türkiye’nin içerisinde bulunduÄŸu ekonomik, siyasal ve toplumsal boyutları olan çoklu krizler ve bu krizlerin çözümü üzerine istiÅŸarelerde bulunduklarını söyledi. Bakırhan, “Siyasi partiler sorunları diyalogla, müzakereyle çözer. Bu kadar yoÄŸun sorun yaÅŸadığımız bu süreçte, muhalefet partilerinin daha fazla müzakere ve diyaloga ihtiyacı var. Umarım önümüzdeki günlerde de Türkiye’de bulunan siyasi partiler diyalog ve müzakere sürecini büyüterek devam ettirirler. Biz kendilerine hoÅŸ geldiniz diyoruz” dedi.

CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel ise, “Diyalog hem o ülkenin demokrasisi açısından hem o parlamentonun üretkenliÄŸi açısından hem de o ülkedeki toplumsal barış açısından en önemli temel taÅŸlardan biridir. Bu olmazsa olmaz. Biz kurultayımızı yaptıktan sonra Sayın EÅŸ Genel BaÅŸkanlarım arayarak kutlamışlardı. Sonra takvime baktığımda onlar da bizden hemen önce kurultaylarını yapmışlardı. Bizim kurultay yoÄŸunluÄŸumuz için de bir hayırlı olsun ziyareti gerçekleÅŸmemiÅŸti. Ben bugün heyetimizle birlikte o ziyareti gerçekleÅŸtirdim. Tabi görevlerinde baÅŸarılar diledik, karşılıklı bu baÅŸarı dileklerini ifade ettik. Sayın EÅŸ Genel BaÅŸkanın da ifade ettiÄŸi gibi bir araya gelmiÅŸken yapmamız gereken bir ÅŸeyi yaptık; Türkiye’yi deÄŸerlendirdik, dünyayı deÄŸerlendirdik ve önümüzdeki süreci deÄŸerlendirdik. Çok verimli, çok yapıcı bir görüşme gerçekleÅŸtirdiÄŸimizi ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin devam edeceÄŸini söyleyen Özel, “Biz bu diyaloÄŸun, bu görüşmenin Türkiye demokrasisine çok önemli katkılar saÄŸlayacağını düşünüyoruz. Ben bir kez daha kendilerine ve Dem Genel Merkezi’nde bizleri ağırlayan hem tüm siyasilere hem de emekçilere Cumhuriyet Halk Partisi adına teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu.

DEM Parti EÅŸ Genel BaÅŸkanı Tülay HatimoÄŸulları ise, “Gerçekten demokrasiye model olması gereken, Türkiye’deki bütün siyasi partilerin esasen Türkiye’nin sorunlarını görüşmek ve konuÅŸmak üzere ve hep birlikte çözüm üretmek üzere diyalog yolunun açık olması özlediÄŸimiz bir ÅŸeydir. Ne yazık ki Türkiye tarihine dönüp baktığımızda, bu konuda siyasi partilerin tarihi çok zengin deneyimlere sahip deÄŸil. Ãœmit ediyoruz ki biz böylesi bir tabloyu hep birlikte Türkiye’deki bütün siyasi partiler ve Türkiye’deki demokrasi gücünün vicdanı olan yapılarla birlikte yol alırız” dedi.

Görüşmenin, Türkiye’deki muhalefet partilerinin arasında diyalog ve iÅŸbirliÄŸinin artması açısından önemli bir adım olduÄŸu deÄŸerlendiriliyor.