Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin 27’ncisi törenle sahiplerine verildi

27. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri, gazetecilik mesleÄŸinde hayatını kaybeden Metin Göktepe ve diÄŸer gazetecilerin mirasını onurlandıran bir törenle sahiplerine verildi. Ä°lk olarak 1998 yılında verilmeye baÅŸlanan ödüller, Metin Göktepe’nin anısını yaÅŸatmayı ve genç gazetecileri gerçeklere dayalı habercilik yapmaya teÅŸvik etmeyi amaçlıyor.

Bu yılki tören, Ä°stanbul’daki Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleÅŸtirildi. Etkinlik aslen Metin Göktepe’nin doÄŸum günü olan 10 Nisan’da planlanmıştı, ancak bir tatil nedeniyle 15 Nisan’a ertelendi. Ödüller, gazetecilik ve medya alanında saygın figürlerden oluÅŸan bir jüri tarafından belirlendi.

Ödül alanlar arasında, “İşçileri bilerek zehirlediler” baÅŸlıklı haber raporuyla Yazılı Haber kategorisinde BirGün’den Havva Gümüşkaya yer aldı. Bianet’ten gazeteci Hikmet Adal, ödülünü Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe’den aldı. Törene Metin Göktepe’nin aile üyeleri, çeÅŸitli siyasi partilerin temsilcileri, sendikalar ve önemli sayıda gazeteci katıldı.

Ödüller ayrıca yerel gazeteciliÄŸin önemini vurguladı ve Bitlis Haber’den Sinan Aygül, Tatvan Belediyesi’ndeki yolsuzlukları araÅŸtıran haberleri nedeniyle onurlandırıldı. BaÅŸka bir özel ödül, Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın oÄŸlunun gemisi tarafından yapılan sevkiyatları ve Ä°srail tarafından Gazze’nin bombalanması sırasında gerçekleÅŸtirilen sevkiyatları rapor eden Metin Cihan’a verildi.

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri, gazeteciliÄŸin toplumdaki kritik rolünü ve gazetecilerin sık sık karşılaÅŸtığı riskleri hatırlatıyor. ÇoÄŸu zaman büyük kiÅŸisel maliyetlerle gerçeÄŸi rapor etmeye çalışan gazetecilerin cesaretini ve adanmışlığını kutluyor. Ödüller, Metin Göktepe’nin çalışmalarının ve temsil ettiÄŸi deÄŸerlerin kalıcı etkisine bir övgüdür.