YeÅŸilçam’ın unutulmaz kalemi Mesut Kara’nın ardından

Türk sinemasının deÄŸerli isimlerinden Mesut Kara, yaÅŸam mücadelesini kaybetti. 1961 Ä°stanbul doÄŸumlu olan Kara, sinema yazarlığı, yönetmenlik ve senaristlik gibi birçok alanda eserler vermiÅŸ, YeÅŸilçam’a dair derinlemesine çalışmalarıyla tanınmıştır.

Mesut Kara, sanat yönetmeni olarak baÅŸladığı reklam sektöründe önemli iÅŸlere imza atmış, televizyon için sinema programları hazırlamıştır. Metin yazarlığı ve yönetmenliÄŸini üstlendiÄŸi Erkan Yücel Belgeseli ile de dikkat çeken Kara’nın, “Artizler Kahvesi”, “YeÅŸilçam’da Unutulmayan Yüzler”, “Pendikli Yıllar ve Sinemasal Anılar”, “Sinema ve 12 Eylül” ve “YeÅŸilçam Hatırası” gibi beÅŸ kitap çalışması bulunmaktadır.

2008 yılında geçirdiği pıhtı atması sonucu kısmi felçle mücadele eden ve sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçiren Kara, son olarak kalp krizi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir.

Mesut Kara’nın sinema sektörüne katkıları, özellikle YeÅŸilçam üzerine yaptığı çalışmalar, sinema tarihine ışık tutan yazıları ve belgeselleriyle unutulmayacak. Onun eserleri, Türk sinemasının geliÅŸimine katkıda bulunan önemli kaynaklar olarak anılmaya devam edecek.

Kara’nın ardında bıraktığı miras, sinema tutkunları ve gelecek nesiller için deÄŸerli bir hazine niteliÄŸinde. Mesut Kara, sinema dünyasında iz bırakan bir yıldız olarak hatırlanacak ve eserleriyle yaÅŸamaya devam edecek.

NHY, Kültür Sanat