AKP’li Fatma Şahin’in yönettiği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, 6 Şubat 2023’teki depremin ardından gönderilen yardımları seçim kampanyası için kullandığı iddia ediliyor.
BirGün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre, Irak’taki Türkmen Milliyetçi Hareketi, depremden sonra Türkiye’ye yardım göndermiş ancak üzerinde “Türkmen Milliyetçi Hareketi depremzedelere yardım” yazan battaniyeler, yaklaşık 13 ay boyunca depolarda bekletilmiş. Soğuk havalara rağmen ve iki kış mevsiminin geçmesine rağmen, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yardımları seçim malzemesi olarak kullanmaya başlamış.
Yardım battaniyelerinin üzerine “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi” yazısının yapıştırıldığı ve halka dağıtıldığı belirtilirken, vatandaşlar belediyeye tepki göstermiş. Depremzedeler, iki kış boyunca soğukta zor şartlarda yaşarken, battaniye almak için uzun kuyruklarda beklediklerini ve birçok kişinin dahi battaniye alamadığını dile getirmiş. Halk, yardımların neden daha önce dağıtılmadığını sorgularken, yardımların seçim sürecine denk gelmesini eleştirmiş.
Gaziantep Belediyesi ise iddialara sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Belediye, yardımların deprem döneminde değil, 2023 yılı Kasım ayında Türkmen Milliyetçi Hareketi tarafından teslim edildiğini belirtti. Ancak, yardımların neden seçim döneminde dağıtılmaya başlandığına dair herhangi bir açıklama yapmadı.
Belediyenin açıklamasına göre, yardımlar sadece sosyal markete başvuran depremzedelere verilmekte ve seçim malzemesi olarak kullanılmamaktadır. Ancak, bu iddiaların doğruluğu resmi bir şekilde doğrulanmamıştır.
- DİSK: “Asgari Ücret Temmuz 2025’te Yeniden Belirlenmelidir” - 2 Temmuz 2025
- Gazetecilik Suç Değildir: Tutuklu Gazeteciler İçin Ortak Çağrı - 2 Temmuz 2025
- Leman Dergisine Yönelik Soruşturma: 4 Çalışan Tutuklandı - 2 Temmuz 2025