38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 12 ülkeden 300 sanatçıyı bir araya getiriyor

Sevda-Cenap And (SCA) Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel, 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin caz müzikten oda müziÄŸine kadar farklı kategorilerde 12 ülkeden 300 sanatçıyı bir araya getireceÄŸini açıkladı.

Yüksel, 4 Nisan’da baÅŸlayacak olan festival hakkında yaptığı deÄŸerlendirmede, vakfın 50. yıl dönümünü kutladığını ve bu süreçte dünya çapında ünlü sanatçıları ağırlama fırsatı bulduklarını belirtti. Festivalin ilk yıllarında DışiÅŸleri ve Kültür ve Turizm Bakanlıklarının talepleri doÄŸrultusunda ÅŸekillendiÄŸini ifade eden Yüksel, zaman içinde etkinliklerin çeÅŸitlendirildiÄŸini ve Türk bestecilerin eserlerinin de seslendirildiÄŸini vurguladı.

Festivalin Türk sanatçılara eÄŸitim ve performans olanağı sunduÄŸunu, ayrıca Ankara’nın ekonomik ve kültürel hayatına canlılık kattığını dile getiren Yüksel, festivalin her yıl vakfın kurucusu Cenap And’ın anısına bir konserle baÅŸladığını belirtti.

Festival programında klasik müzik, oda müziÄŸi, barok müzik, caz, dans ve erken dönem müziÄŸi gibi çeÅŸitli alanlarda etkinliklerin yer aldığını söyleyen Yüksel, festivalin 38. yılında Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın 50. yılına özel bir armaÄŸan olarak düzenlendiÄŸini belirtti.

Festivalin açılış konserinin EskiÅŸehir BüyükÅŸehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve genç gitarist Özberk Miraç Sarıgül solistliÄŸinde gerçekleÅŸtirileceÄŸini ve Cemal ReÅŸit Rey’in gitar konçertosunun eksiksiz halinin ilk kez seslendirileceÄŸini aktaran Yüksel, festival kapsamında Japonya, Almanya, Çekya, Hırvatistan, Rusya, Macaristan, Gürcistan, Norveç, Azerbaycan, Fransa ve Ä°talya’dan sanatçı ve toplulukların katılacağını sözlerine ekledi.

Festivalde yer alacak ilgi çekici etkinlikler arasında, Japon müziğinin önde gelen sanatçıları tarafından aslan dansı eşliğinde eğlenceli Japon davul ve dans gösterisinin yer aldığını belirten Yüksel, caz müziği sevenleri de Norveçli Tord Gustavsen Trio ve Spin Caz Altılısı gibi toplulukların konserleriyle buluşacağını söyledi.

Pınar Alpay Yüksel, Ankara’nın gençleÅŸmiÅŸ ve geniÅŸlemiÅŸ nüfusuyla festivalin daha da renkleneceÄŸini ifade ederek, tüm Ankaralıları festival programına davet etti. Detaylı bilgilere vakfın web sitesi üzerinden ulaşılabileceÄŸini hatırlattı.

Yüksel, festival kapsamındaki etkinliklerin detaylarına ve programına vakfın resmi web sitesi “www.ankarafestival.com” üzerinden eriÅŸilebileceÄŸini kaydetti.