Nevşehir’de Patates Üreticilerinin Ekonomik Krizi: Eylem Kararı Alındı

Nevşehir’de patates üreticileri, yaşadıkları ekonomik zorluklar ve düşük alım fiyatları nedeniyle eylem yapma kararı aldı. Bu yıl patates fiyatlarının dip yaptığı kentte, üreticiler tarlada 4 liradan alıcı bulan patateslerin fiyatlarına tepki gösteriyor. Üreticiler, alım fiyatlarının sürdürülebilir olmadığını belirterek, geçimlerini sağlamakta zorlandıklarını ifade ediyorlar.

Yerel haber sitesi nevsehirkenthaber’in aktardığına göre, Nevşehir’deki patates üreticileri, CHP İl Başkanı Bülent Yumuş ve CHP Derinkuyu İlçe Başkanı Soner Barut’un katılımıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda, patates fiyatlarına olan tepkiyi dile getirmek amacıyla eylem yapma kararı çıktı. 29 Ağustos Perşembe günü saat 14:00’da Derinkuyu ilçe merkezinde toplanacak olan üreticiler, sorunlarını ve taleplerini dile getirecekler.

Üreticilerden Eyleme Davet

Yazıhüyük Belediye Başkanı Birol Demirdelen de üreticilerin eylemine destek verdi. Demirdelen, “Patates üreticileri, çiftçilerimiz ve milletvekillerimizin de katılacağı bu eyleme tüm patates üreticileri ve çiftçilerimiz davetlidir” ifadeleriyle çağrı yaptı. Eylem, bölgedeki ekonomik sorunların ve tarım sektöründe yaşanan krizlerin bir göstergesi olarak bizlere tarımsal kesimin karşılaştığı zorlukları hatırlatıyor.

Patates üreticilerinin tepkisi, çay, buğday, domates, kayısı, fındık ve fıstık üreticilerinin karşılaştığı sorunları da gündeme getirdi. Ülke genelinde çiftçiler, üretim maliyetleriyle başa çıkmakta zorlanıyor ve girdilerini karşılayamıyor. Bu durum, Türkiye’nin gıda güvenliği sınırına hızla yaklaştığına işaret ediyor ve tarımsal kesimin geleceği için alarm veriyor.