CHP’li Bulut: “Sarayın Danışman Kadrolarına Ne Kadar Para Ödeniyor?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanlığı danışmanlarının maaşları ve sayıları hakkındaki belirsizlikleri TBMM gündemine taşıdı. Bulut, vatandaş kemer sıkmaya zorlanırken, Cumhurbaşkanlığı sarayının danışman kadrolarına ödenen paraların detaylarının kamuoyuyla paylaşılmasını talep etti.

Bulut, TBMM Başkanlığına vermiş olduğu soru önergesinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan danışman kadrolarına ilişkin kapsamlı açıklamalar talep etti. Bilindiği üzere, ülkemizdeki enflasyon oranları, işsizlik ve barınma krizleri halkı zor durumda bırakırken, Cumhurbaşkanlığı sarayının harcamaları büyük tepki çekmektedir. 2014 yılında 244 milyon 631 bin 156 TL olan Cumhurbaşkanlığı bütçesi, 2024 yılında 12 milyar 300 milyon TL’ye ulaşmıştır.

Vatandaşın Vergileriyle Ödenen Maaşlar

Bulut, Cumhurbaşkanlığı danışmanlarının sosyal medyada muhalefet vekillerini ve halkın seçtiği belediye başkanlarını hedef aldıklarını belirtti. Bu danışmanların kaç kişi olduğu, hangi görevlerde çalıştıkları ve ne kadar maaş aldıkları gibi kritik bilgiler, ne soru önergeleriyle ne de CİMER başvurularıyla açıklığa kavuşabilmiştir. Bulut, vatandaştan kesilen vergilerle ödenen bu maaşların şeffaflık ilkesi gereği kamuoyuna açıklanması gerektiğini savundu.

CHP’li Bulut, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a şu soruları yöneltmiştir: Cumhurbaşkanlığı sarayında, Cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak görev yapan kaç kişi bulunmaktadır ve bu danışmanlar hangi kriterlere göre seçilmektedir? Başdanışmanların 2014 yılından günümüze dağılımı nedir? Cumhurbaşkanlığı sarayında, danışma kurullarında kaç kişi çalışmaktadır ve bu kişiler nasıl seçilmektedir? Danışman kadrolarına saray bütçesinden ne kadar para ödenmektedir? Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri genelgesine rağmen sarayın ısrarla tasarruf yapmama gerekçesi nedir?

  • NHY / Ajans Bizim