Kurada deprem konutu çıkan milletvekili ‘ayrıcaklık yok’ dedi

Deprem konutları kura çekiminde adı listede yer alan AKP Åžanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, “ayrıcalık beklenti ve isteÄŸim olmadı” dedi.

Åžanlıurfa’da AFAD ve TOKÄ° ortaklığıyla yapılan deprem konutları, 7 Åžubat’ta CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın katılımıyla hak sahiplerine teslim edilmiÅŸti.

Kura çekiminde 5. etap, 4. kat ve 3+1 olan bir daire çıkan Yazmacı’ya çıktı. Yazmacı, buna iliÅŸkin haberlerin basında yer alması üzerine yaptığı açıklamada, “kurayı ayrıcalık gibi sunmak dezenformasyondur” dedi. Yazmacı, ÅŸunları kaydetti:

“Asrın felaketi olan, 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde binlerce vatandaşımız gibi benim de evim yıkıldı. Olması gerektiği şekilde hiçbir ayrıcalık beklentim ve isteğim olmadan, her afetzede Türk vatandaşının hakkı olduğu gibi TOKİ’nin konutlarına başvuruda bulunmuştum.

Noter huzurunda yapılan konut alma hakkı ve konut belirleme kurasında bana da bir evin çıktığı bilgisini, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da kentteki o günkü programları nedeniyle sonradan öğrendim.

Her vatandaşımız gibi benim de hakkım olan bir hususta, önce yasal süreçler iÅŸletilerek yaptığım baÅŸvuru ve adil ÅŸekilde noter huzurunda yapılan kurayı bir ayrıcalık gibi sunmak en basit tabiriyle dezenformasyon, çarpıtmadır. Yasal bir hakkın kullanımını sansasyonel bir olaymış gibi sunmak habercilik deÄŸil, eÄŸer hakkım olmamasına raÄŸmen, bir ÅŸekilde bana bir ayrıcalık yapıldığı bilgisi varsa bunu çekinmeden her yerden paylaÅŸmaktır gazetecilik.”

Åžamil Tayyar’a da çıktı 

Öte yandan, Gaziantep’teki kura çekiminde adı yer alanlardan biri de AK Parti’li önceki dönem milletvekillerinde Åžamil Tayyar oldu.

BirGün gazetesinde yer alan habere göre, Tayyar kura çekimini doÄŸrulayarak, “Kurada 2+1 85 metrekare ev çıktı. Babamın iki katlı bahçeli bir evi vardı. Ev benim üzerime kayıtlıydı ve ağır hasar raporu vermiÅŸlerdi. Bir süre sonra da yıkıldı. Hak sahibi olarak deprem konutuna baÅŸvurduk. Kurada çıkan evi de kardeÅŸim aldı” açıklamasını yaptı. (Ajans Bizim)