ErdoÄŸan, “Bütçe yetmiyor, sabır istiyoruz” diyerek emekliye seyyanen zam talebine kapıları kapadı… 

AKP Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Kütahya’da düzenlenen seçim mitinginde emeklilere yönelik seyyanen zam talebine kapıyı kapatarak, bütçede yeterli kaynağın bulunmadığını açıkladı. ErdoÄŸan, emekli maaÅŸlarının yetersizliÄŸini kabul etse de, bütçe imkanlarının bu talebi karşılayamayacağını belirtti ve emeklilerden sabır istedi.

ErdoÄŸan, emeklilerin seyyanen zam talebinin karşılanamayacağını dile getirirken, “2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor” ifadelerini kullandı. Emeklilerin refahı için kaynak bulunabileceÄŸini belirten ekonomistler, AKP’nin son yıllarda yaptığı lüks harcamalar ve israf göz önüne alındığında, “bütçe yetersizliÄŸi” bahanesinin inandırıcı olmadığını savunuyor.

Özellikle milyarlarca liralık saraylara yapılan harcamaların gölgesinde, emeklilere yönelik haklı taleplerin karşılanmaması, toplumda büyük bir tepkiye sebep oldu. Emeklilerin geçim sıkıntısı ve artan hayat pahalılığı karşısında sabrı tükenmek üzere. ErdoÄŸan’ın “yıl sonundan itibaren olumlu sonuçları görmeye baÅŸlayacağız” sözleri ise pek inandırıcı bulunmuyor.

NHY/ MA