MHP’li Yöneticinin Oğlu Göçmen Kaçakçılığı ve PKK İddialarıyla Tutuklandı

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Güven Adıgüzel, oğlunun göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanmasının ardından istifa etti. MHP İstanbul İl Başkanlığı, Adıgüzel’in istifasının yönetim kurulu kararıyla kabul edildiğini açıkladı. Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Adıgüzel’in oğlu Tunahan Adıgüzel’in Çanakkale Ayvacık’ta göçmen kaçakçılığı ve PKK bağlantılarıyla tutuklandığını duyurmuştu.

Operasyon ve Suçlamalar

İsmail Saymaz’ın yazısına göre, 28 Mayıs’ta Çanakkale Ayvacık Kumbağlar Limanı’nda jandarma ve sahil güvenlik ekipleri tarafından yapılan operasyon sonucunda, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen dört Türk ve iki Yunan vatandaşı gözaltına alındı. Operasyon sırasında, Yunanistan bayraklı ‘Nefeli’ adlı sürat teknesinde 11 kilo 900 gram uyuşturucu ele geçirildi. Ayrıca, çeşitli suçlardan aranan 10 şüpheli de yakalandı.

Saymaz, Tunahan Adıgüzel’in göçmen kaçakçılığı ve diğer suçlardan tutuklandığını, üzerinde 2500 dolar, 2500 Euro ve 200 TL bulunduğunu belirtti. Tutuklananlar arasında bir PKK üyesi ve bir uyuşturucu kullanıcısı da yer alıyordu.

Güven Adıgüzel’in Açıklamaları

Güven Adıgüzel, oğlu Tunahan’ın bu suçlara karışmasında büyük oğlu Cihanay’ın Yunanistan’da PKK üyeleriyle tanışmasının etkili olduğunu öne sürdü. Adıgüzel, büyük oğlunun Türkiye’de kara para suçundan ceza aldığını ve Yunanistan’a kaçtığını belirtti. PKK’lıların, büyük oğlu aracılığıyla küçük oğlu Tunahan’ı kullandığını iddia etti:

“Büyük oğlum Cihanay, Türkiye’de kara paradan ceza aldı ve Yunanistan’a kaçtı. Atina’da PKK’lılarla tanışıyor. Bunlar çocuğu kullanarak, küçük oğlum Tunahan’ın üzerinden insan ticareti yapıyorlar. İnsan ticareti yaparken, bunların haberi olmadan Yunanlı iki kaptan bir paket getiriyor. Bunlara para teklif ediyorlar. Benim çocuğun arkadaşı bu paketi alıyor, atıyor bir yere. Paketten uyuşturucu çıkıyor. Jandarma basınca bizimkiler yakalanıyor. Beni arayıp tehdit ettiler. Bir vesileyle çocuğumu PKK’lıların elinden kaçırdım. Örgüt büyük çocuğumu kullanarak ve kandırarak, bu işi yaptırıyor.”

MHP İstanbul İl Başkanlığı’nın Açıklaması

Haberlerin yayılmasının ardından MHP İstanbul İl Başkanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Güven Adıgüzel’in istifa ettiğini duyurdu. Açıklamada, “İl Yönetim Kurulu Üyesi Güven Adıgüzel görülen lüzum üzerine istifa etmiş, Yönetim Kurulu kararı ile istifası kabul edilerek Yönetim Kurulu üyeliğinden düşürülmüştür” ifadeleri kullanıldı.