Murat Kurum: “Gecenin 2’sinde Ä°ETT ÅŸoförüm hanımefendiyi evine bırakacak”

Cumhur Ä°ttifakı’nın Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Murat Kurum, “Türkiye Yüzyılında GiriÅŸimci Kadınlar BuluÅŸması” programında ilginç bir vaatte bulundu.

Cumhur Ä°ttifakı’nın Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Murat Kurum, BayrampaÅŸa’da düzenlenen “Türkiye Yüzyılında GiriÅŸimci Kadınlar BuluÅŸması” programında, seçime girdiÄŸi partinin AKP’nin iktidar partisi olduÄŸunu unutarak bir birinden ilginç vaatlerde bulundu.

En dikkat çeken vaadini sona bırakan Kurum, belediye otobüslerinden inen hanımefendilerin güven içinde evlerine gitmeleri için gerekirse kendi Ä°ETT ÅŸoförünü görevlendireceÄŸini açıkladı. “Gecenin 2’sinde de iniyorsa o güvenliÄŸi biz tesis edeceÄŸiz. Gerekirse benim Ä°ETT ÅŸoförüm hanımefendiyi evinin kapısına bırakacak” dedi.

Kurum, konuÅŸmasında Türk medeniyetinin kadınları her zaman toplumun merkezine koyduÄŸunu belirtirken, “Bir kadına doÄŸru ayakkabıyı verin, gider o tek ayakkabıyla bütün dünyayı yürür ve fetheder” ÅŸeklinde ilginç bir benzetme yaptı. Ayrıca, Ä°stanbul’un cesur kadınlarının artık ÅŸehrin iÅŸveren kadınları olacaklarına vurgu yaptı.

AK Parti’yi Türkiye’nin en büyük ailesi olarak tanımlayan Kurum, Ä°BB’den ilk iÅŸini kuran 100 bin giriÅŸimci kadına 100 bin lira destek saÄŸlanacağını ve iÅŸlerini geliÅŸtirmeleri için yanlarında olacaklarını söyledi. Kurum, “Gözün arkada kalmasın, Murat evladın, Murat kardeÅŸin, BüyükÅŸehir yanında” ifadeleriyle de destek mesajlarını iletti.

Bu ilginç vaat ve benzetmeler, sosyal medyada da geniş yankı buldu.