Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü DoÄŸu ee GüneydoÄŸu Anadolu’da kuvvetli saÄŸanak yağışların beklendiÄŸini duyurdu. Bu yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar yaÅŸanabilir.

Meteoroloji’nin yaptığı açıklamaya göre, Tunceli, Bingöl, MuÅŸ, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Erzincan, Erzurum’un güney ve AÄŸrı’nın batı kesimlerinde yarın kuvvetli saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak bekleniyor. Yağışların, DoÄŸu Anadolu’nun kuzey ve batısındaki illerde yarın gece saatlerinde, Şırnak, Siirt, Bitlis ve AÄŸrı’da cuma sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Ayrıca deprem bölgesindeki illerden Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Diyarbakır çevreleri ile Adana ve Şanlıurfa’nın kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji vatandaşları bu konuda dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. Yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi.