Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş fotoğrafı paylaşmak suç sayıldı

Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş’in fotoğraflarını paylaşmanın suç olduğu iddiasıyla gözaltına alınan SOL Parti Gebze ilçe yöneticileri Buğra Aydoğan ve Erdem Şimşek, iki gün sonra adli kontrol şartıyla serbest kaldılar. Bu karara tepki gösteren SOL Parti MYK Üyesi Dilara Kurtuluş ve SOL Parti İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen, arkadaşlarını karşılamak için adliyeye gittiler. Partililer de adliye önünde toplanarak destek verdiler.

Aydoğan ve Şimşek’in avukatı İlkay Deniz Torun, müvekkillerinin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda Devrimci Yol ve THKP-C gibi 1980 darbesinden sonra faaliyet göstermeyen örgütlere ilişkin mesajlar nedeniyle gözaltına alındıklarını söyledi. Torun, “Bu paylaşımlar şiddet içermiyor, sadece Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’ın fotoğrafları ve fikirleri üzerine yapılmış. Bu örgütler hukuken aktif olmadığı için propaganda yapmak suçun unsurlarını oluşturmuyor. Arkadaşlarımızın beraat edeceğine inanıyoruz. Adli kontrol kararı ise hukuka aykırı ve baskı yaratma amaçlı bir uygulamadır. Bu karara itiraz edeceğiz” dedi.

SOL Parti MYK Üyesi Dilara Kurtuluş da, “Bu gözaltılar, devrimci mücadeleye ve sol siyasete yönelik bir saldırıdır. Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş gibi devrimcilerin fotoğraflarını paylaşmak suç değildir, onurumuzdur. Onların mirasını yaşatmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın yanındayız, yalnız değiller” diye konuştu.

SOL Parti İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen ise, “Bu gözaltılar, iktidarın korkusunun bir göstergesidir. Devrimci tarihimize sahip çıkarak, bugünün mücadelesini yükseltiyoruz. Mahir Çayan ve Deniz Gezmiş gibi devrimcilerin anısına saygısızlık edenlere karşı hukuki ve siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Arkadaşlarımızın serbest bırakılması bir zaferdir, ama bu yetmez. Adli kontrol kararının kaldırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

NHY/ Bir Gün