Kurumlar arasında ışıklar savaşı…

Anayasa Mahkemesi Ãœyesi Engin Yıldırım, Ä°stanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin BerberoÄŸlu hakkında yeniden yargılanma talebini reddetmesinin ardından “Işıklar yanıyor” notuyla Yüksek Mahkeme binasının fotoÄŸrafını paylaÅŸmasına İçiÅŸleri Bakanlığı’ndan “Işıklarımız hiç sönmüyor” yanıtı geldi. Yıldırım ise “hukukun ışığını kastettim, baÅŸka ışıkları deÄŸil” karşılığını verirken siyasetçiler de konuya iliÅŸkin çok sayıda paylaşım yaptı. AKP Grup BaÅŸkanvekili Bülent Turan ise, “Bu imalı ifadenin ne demek olduÄŸunu bilmiyor muyuz?! Bu ne saçmalık, kendinize gelin” diye tepki gösterdi.

Anayasa Mahkemesi Ãœyesi Engin Yıldırım, CHP’li Enis BerberoÄŸlu hakkında Ä°stanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yeniden yargılanma talebini reddetmesinin ardından “Işıklar yanıyor” notuyla Yüksek Mahkeme binasının fotoÄŸrafını paylaÅŸmıştı. Bunun üzerine İçiÅŸleri Bakanlığı, “Işıklarımız hiç sönmüyor” dedi. Yıldırım ise, ikinci bir paylaşım yaparak “Işıklar yanıyor’ derken hukukun ışığını kastettim, baÅŸka ışıkları deÄŸil” yanıtını verdi.

Anayasa Mahkemesi Ãœyesi Yıldırım’ın Yüksek Mahkeme binasınının fotoÄŸrafını “Işıklar yanıyor” diyerek paylaÅŸması üzerine İçiÅŸleri Bakanlığı da sosyal medyadan bakanlığa ait binanın fotoÄŸrafını “Işıklarımız hiç sönmüyor” notuyla paylaÅŸtı.

Daha sonra gelen tepkiler üzerine yazdığı “Işıklar yanıyor” notunu sildi…

https://twitter.com/EnginYl/status/1316065516721762306

“‘Işıklar yanıyor’ derken hukukun ışığını kastettim, baÅŸka ışıkları deÄŸil”

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, geçmiÅŸ dönemlerde Genelkurmay BaÅŸkanlığı’nın mesaj vermek istediÄŸinde ışıklarının yandığını hatırlatarak, paylaşımın ‘mesaj’ olduÄŸu yorumunu yaptı.

Yıldırım, paylaşımına gelen tepkilerin ardından “‘Işıklar yanıyor’ derken hukukun ışığını kastettim, baÅŸka ışıkları deÄŸil” ifadesiyle yeni bir paylaşım yaptı.

İçişleri: Işıklarımız hiç sönmüyor

İçiÅŸleri Bakanlığı ise Yıldırım’ın paylaşımına gönderme yaparak, “Işıklarımız hiç sönmüyor” notuyla bakanlığı fotoÄŸrafını paylaÅŸtı.

 

İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen haftalarda AYM ile ‘bisiklet’ polemiÄŸi yaÅŸamış, Engin Yıldırım kendisine Anayasa maddeleriyle yanıt vermiÅŸti.