Kırmızı Bülten ile aranan uyuÅŸturucu madde finansörü ve organize suç örgütü üyesi Ä°stanbul’da yakalandı

Kırmızı Bülten ile aranan uyuÅŸturucu madde finansörü ve organize suç örgütü üyesi Muhuannad Aloqlah, Ä°stanbul’da yakalandı.

İçiÅŸleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ä°nterpol’ün çıkardığı Kırmızı Bülten ile aranan uyuÅŸturucu madde finansörü ve organize suç örgütü üyesi Muhuannad Aloqlah’ın Ä°stanbul’da yapılan “Kafes-19” operasyonuyla yakalandığını duyurmuÅŸtu.

Türkiye’de kısa süreli ikamet izni aldı

Aloqlah ile ilgili yeni detaylara ulaşıldı. Buna göre, Aloqlah’ın 11 Aralık 2019 tarihinde Beyrut Limanı’ndan Cidde Limanı’na gönderilen 6 milyon 480 bin tablet uyuÅŸturucu hapın finansörü olduÄŸu tespit edilmesi üzerine 4 Ocak 2022 tarihinde hakkında Kırmızı Bülten çıkarıldı. Türkiye’ye ise 7 Aralık 2019 tarihinde giriÅŸ yaptığı, daha sonra kısa süreli ikamet izinleri aldığı tespit edilen Aloqlah’ın Kırmızı Bülten kararı sonrası ikamet izninin iptal edildiÄŸi, şüphelinin 24 Åžubat 2022 tarihinde ise istisnai vatandaÅŸlık talebinde bulunduÄŸu ancak talebinin reddedildiÄŸi ortaya çıktı.

Türkiye’de de yakalanmamak için kaçak yaÅŸadı

Hakkında çıkarılan kırmızı bültenle arama kararı sonrası Türkiye’de de yakalanmamak için kaçak olarak yaÅŸamaya baÅŸlayan şüphelinin yakalanması için çalışma baÅŸlatıldı.

Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Åžube müdürlükleri tarafından yürütülen çalışmalarda Aloqlah’ın Esenyurt ilçesinde bir sitede kaldığı tespit edildi. Ekipler, söz konusu siteye bu sabah düzenledikleri operasyonla şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından Sudi Arabistan’a teslim edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü.

Türkiye suçluların yol geçen hanı oldu

Bu olay, Türkiye’nin suçluların yol geçen hanı gibi olduÄŸu eleÅŸtirilerine neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları, “Türkiye’de suçlu olmak çok kolay. Kırmızı Bülten ile aranan bir suçlu bile rahatlıkla Türkiye’ye gelip kaçak olarak yaÅŸayabiliyor” ÅŸeklinde yorumlarda bulundu.

Türkiye, son yıllarda uyuşturucu kaçakçılığı ve organize suç örgütleri ile mücadelede önemli adımlar atsa da, bu tür olaylar, sorunun tamamen çözülemediğini gösteriyor.