Kılıçdaroğlu: “Bizim ana hedefimiz çok daha büyük”

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim asıl ana hedefimiz çok daha büyük. Biz rekabetçi bir Türkiye’yi inşa edecek şartları oluşturacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, kadın haklarıyla ilgili bazı konuların siyasi parti görüşmelerinde gündeme gelmesini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Saray iktidarı ve onunla yola çıkanlar kadınların en temel haklarını birkaç oy için pazarlık meselesi yapmaya hazır olduklarını gösterdiler. Kadınların en basit kazanımlarını çöpe atmaya kalkıyorlar. Açık konuşalım, oradaki hedef başı kapalı genç muhafazakar kadınlardır. Bu genç kadınları ezmek istiyorlar. Onları kontrol altına almak istiyorlar. Evet, dehşetle izliyoruz onları” diye konuştu.

“Erdoğan’ı göndereceğiz”

“Birleştire birleştire” ülkeyi kazanan bir oyuncu haline getirmeye çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Peki biz ne için birleşiyoruz, neyi kazanmanın peşindeyiz? Tayyip Erdoğan’a karşı mı birleşiyoruz? Bu kadar emeği bu kadar küçük bir hedef için mi harcayacağız? Yok böyle bir şey.

Evet, bizim demokrasimiz, ekonomimiz, adalet sistemimiz ve özgürlüklerimiz ağır bir Erdoğan tehdidi altında. Bu zaten uzun yıllardır böyle. Ancak, herhalde bu yaşımda bu ülkeye bırakacağım miras bu kadar küçük olmasa gerek. Erdoğan’ı göndereceğiz, bunu hep söylüyorum zaten. Bu, hedeflerimizin en kolayı.

Ama bizim asıl ana hedefimiz çok daha büyük. Biz rekabetçi bir Türkiye’yi inşa edecek şartları oluşturacağız. Bugün sistemiz bir teknolojik rekabet çağında yaşıyoruz. Bakmayın siz Türk’ün Türk’e propagandasına, İletişim Başkanlığı’nın çöpe attığı milyarlara. Biz dünya ile rekabet etmiyoruz.”

“Dünyadan hak ettiğimiz payı alamadık”

Kılıçdaroğlu, rekabette iyi olunup olunmadığının kriterinin “kazanmak veya kaybetmek” şeklinde ortaya çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

“Bu da iki şekilde anlaşılır: Yeni bir refah seviyesi yaratabiliyor musun? Bu refaha tam bir barış nesli yaratarak ulaşabiliyor musun? Rekabette kazanıyorsanız, milletinizin standardı, alım gücü, huzuru, mutluluğu artar. Seninki artıyor mu sevgili milletim, sevgili halkım? Mutlu musun sevgili vatandaşlarım, sevgili yurttaşlarım?  Öyle boş propagandalarla algınızın maniple edilmesine asla izin vermeyin.

Biz, maalesef rekabette zayıfız, evet açık konuşalım. Bu problemler Erdoğan’la başlamadı, ancak Erdoğan’la ayyuka çıktı. Çünkü, Türkiye yıllardır enerjisini iç sorunlarına harcadı. Darbeler gördü, ekonomik krizler gördü, kutuplaşmalar gördü, ayrımcılık gördü, çeteler gördü, terör gördü… Birbirimizle didişe didişe rekabetçi olmaktan çıktık. Dünyadan hak ettiğimiz payı alamadık. Yani, hepimizi birleştirmesi gereken asıl mesele şudur: Dünyayla rekabet etmek ve kazanmak…”

“Bireysel çıkarı olmayan liderler yapabilir”

Kılıçdaroğlu, her türlü ayrımları bir kenara bırakıp, “Daha iyi bir yaşam müştereğinde, hakkını alma müştereğinde buluşulması” gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Ben bunun için Millet İttifakı’nın adayı seçildim. Ben onarıcı, telafi edici, birleştirici, kucaklayıcı liderlik yapıp asıl geleceğin yeni nesil liderlerine ortamı hazırlayacak kişiyim. Ben bundan sonra geleceklerin siyasi geleceği için taşları doğru döşeyecek kişiyim” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı olarak önce toplumu güçlendireceklerini, devleti toparlayacağız, açık yaraları kapatacaklarını” ifade ederek, şöyle konuştu:

“Özetle ülkemizi rayına sokacağız ki bizden sonraki liderler ayaklarını yere sağlam basıp üzerinde güvenle yürüyecekleri sağlıklı bir zemine sahip olsunlar. Ve ben, sonrasında da torunlarımla ilgilenmek üzere emekli olacağım. Bu kadar basit. Çünkü benim çözmem gereken çok önemli sorunlar var. Bunu da ancak gelecekle ilgili bireysel siyasi emelleri olmayan bir lider yapabilir. ”