Kemal Kılıçdaroğlu deprem bölgesinde: Sizin acılarınız, bizim acılarımızdır

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’da depremden etkilenen Akçadağ ilçesinde bir muhtara; “Bizler Türkiye’nin neresinde olursak olalım, acı yaşayan vatandaşların hemen imdadına koştuk. Sizin acılarınız, bizim acılarımızdır. İnşallah bütün bu acıları hep beraber çözeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’ya geldi. Kılıçdaroğlu’na; CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti.

Kılıçdaroğlu Malatya’da; Akçadağ ve Akçadağ’ın Ören köyündeki depremzedeleri ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, depremzedelere başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayan bir muhtara; “Büyük acılar yaşadınız. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Başımız sağ olsun. Şundan emin olmanızı isteriz: Bizler Türkiye’nin neresinde olursak olalım, acı yaşayan vatandaşların hemen imdadına koştuk. Sizin acılarınız, bizim acılarımızdır. İnşallah bütün bu acıları hep beraber çözeceğiz” dedi.

“Meraklanmayın okulu yaparız”

Muhtar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a, mahalledeki bir okulun durumu nedeniyle öğrencilerin mağdur olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu ise “Milli Eğitim Bakanlığı’na dilekçe verin. Millî Eğitim Bakanlığı, okulun yeniden yapılmasını isterse… Çünkü biz talip oluyoruz, ama Milli Eğitim Bakanlığı istemiyor. Siz başvurunuzu yapın… O izni aldıktan sonra, bizi arayın, meraklanmayın okulu yaparız” dedi.

Başka bir yurttaş ise, Kılıçdaroğlu’na “Hayvanlarımız çok mağdur durumda” diye dert yandı. Kılıçdaroğlu, köyden ayrılırken yurttaşlar, “iktidar”, “halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları attı. (ANKA)