Ä°stanbul Sarıyer’de kilisede silahlı saldırı: 1 kiÅŸi hayatını kaybetti

Ä°stanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde silahlı bir saldırı gerçekleÅŸti. Saldırıda, kilise görevlisi bir kiÅŸi hayatını kaybetti, bir kiÅŸi de yaralandı.

Olay, saat 09.30 sıralarında Sarıyer Merkez Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliÄŸi henüz belirlenemeyen bir kiÅŸi, Santa Maria Kilisesi’ne geldi. Kilise kapısında görevli olan iki kiÅŸiyle tartışmaya baÅŸlayan saldırgan, yanında getirdiÄŸi silahla ateÅŸ açtı. Saldırıda, kilise görevlisi Ziya A. (58) olay yerinde yaÅŸamını yitirirken, diÄŸer görevli Ahmet G. (39) ise yaralandı.

Saldırının ardından kaçan saldırganın yakalanması için polis ekipleri geniÅŸ çaplı operasyon baÅŸlattı. Olay yerine gelen saÄŸlık ekipleri, yaralanan Ahmet G.’yi hastaneye kaldırdı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, saldırının nedenini ve faillerini belirlemek için çalışma baÅŸlattı.

Santa Maria Kilisesi, 19. yüzyılın sonlarında Ä°talyan mimar Giulio Mongeri tarafından tasarlanmış ve 1901 yılında ibadete açılmıştır. Kilise, Ä°stanbul’un en büyük Katolik kiliselerinden biridir.