İmamoğlu: Ne sen ne uydurma yargı kararları İstanbul’u asla teslim alamayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümü kutlamalarında konuşma yaptı. Konuşmasında seçim sonuçlarına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve İstanbul’un geleceğine değinen İmamoğlu, oldukça çarpıcı mesajlar verdi.

İmamoğlu, konuşmasına Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anarak başladı. İstanbul’un fethinin tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirten İmamoğlu, “Tarih akışını fetihler değil fatihler değiştirir” dedi. Atatürk’ün işgalden kurtardığı İstanbul’un kendilerine emanet olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Fatih’in ve Atatürk’ün emanetini hep birlikte sonsuza kadar yaşatacağız değil mi?” diye sordu.

İmamoğlu, dün yapılan seçim sonuçlarını da değerlendirdi. Millet iradesine katkı sunan vatandaşlara teşekkür eden İmamoğlu, sonucun ülkeye hayırlı olmasını diledi. Millet İttifakı olarak seçimi kazanamadıklarını üzüntüyle ifade eden İmamoğlu, “Her sözü inanarak söylemiş biri olarak ülkem adına sonuçlardan düşünceli ve kaygılıyım” dedi.

İmamoğlu, demokratik mücadeleye her koşulda devam edeceklerini belirtti. Mazeretleri olmadığını ama adaletsiz koşulların olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Ne yazık ki kutuplaştırma, hakaret ve iftira dili vardır. Demokrasi tarihimizde olumsuz izler vardır. Bunlar telafi edeceğiz” dedi.

İmamoğlu, seçim sonuçlarının beklenmedik olduğunu da kabul etti. Toplumun değişim arzusunun sandıklara yansımasını sağlayacak gönül seferberliğini tam olarak kuramadıklarını söyleyen İmamoğlu, “Türkiye toplumunun değişim arzusunun dün akşam gördüğümüz sonuçtan çok daha büyük olduğunu ben biliyorum. Bu ülkedeki değişim iradesini sil baştan inşa etmek zorundayız” dedi.

İmamoğlu, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da rest çekti. Erdoğan’ın hâlâ İstanbul’un iradesine saygı duymadığını ve İstanbul’u yanında aradığını söyleyen İmamoğlu, “Hayal kurmasının bir mahsuru yok. Dün, dün de kaldı cancağızım. Yeni şeyleri biz söylüyoruz. Ne sen, ne de uydurma yargı kararları, İstanbul’u zorla teslim alamayacak” dedi.

İmamoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Çünkü biz İstanbul’u fethetmedik, biz gönülleri fethettik gönülleri. Yürümekte olduğumuz bu doğru ve haklı yolda artık herkes bu sürecin en çalışkan neferi olmayı kendisine görev görecek. Mutlaka başaracağız.”