Doğan’dan tüm siyasi partilere çağrı: Sınır tanımaz hukuksuzluğa hep birlikte dur demeliyiz

DEM Parti Sözcüsü AyÅŸegül DoÄŸan, Yargıtay’ın Can Atalay kararına iliÅŸkin yaptığı açıklamada, “Sınır tanımaz bir hukuksuzluk ve adaletsizlik ile karşı karşıyayız. Hep birlikte buna dur demeli ve hep birlikte buna karşı dayanışmalıyız” dedi.

DoÄŸan, yaptığı açıklamada, Yargıtay’ın Can Atalay kararına iliÅŸkin, “Aslında Yargıtay malumu ilan etmiÅŸ oldu. 10 yıllardır Türkiye’de yaÅŸanan hukuksuzluÄŸu, yok sayılan tümden deÄŸiÅŸmesi gereken bir darbe anayasasını dahi nasıl uygulanmadığını nasıl bir fiili anayasızlığa hukuksuzluÄŸa geçirildiÄŸini yani malum olanı ilan etmiÅŸ oldu” dedi.

DoÄŸan, Yargıtay’ın kararına iliÅŸkin, “EÄŸer böyle bakarsak şöyle bir yanıt da pekala verilebilir; o halde Yargıtay’ın verdiÄŸi bu kararın da hukuken hiçbir deÄŸeri hiç bir karşılığı yoktur” ifadelerini kullandı.

DoÄŸan, Yargıtay’ın kararına iliÅŸkin, “Bu kararın gereÄŸini yerine getirmeyi bir yana bırakın Ä°stanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi ikinci bir yargı darbesinin fitilini ateÅŸledi ve Atalay için hüküm verildiÄŸi gerekçesiyle kararı yerine getirmek yerine dosyayı Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesine gönderdi. 3’üncü Daire de bugün AYM’nin verdiÄŸi bu kararın hukuki bir deÄŸerinin olmadığını söyledi” dedi.

DoÄŸan, Yargıtay’ın kararına iliÅŸkin, “Biz de bu kararı tıpkı Yargıtay’ın AYM’ye söylediÄŸi cümlelerle karşılıyoruz. Madem öyle bizim için bu kararın hukuku deÄŸeri yoktur, bu bir yargı skandalıdır” ifadelerini kullandı.

DoÄŸan, Yargıtay’ın kararına iliÅŸkin, “Bu vesile ile ÅŸu çaÄŸrıyı yapmak isteriz DEM Parti olarak. Bu mesele sadece Can Atalay meselesi deÄŸildir. Bu tarihte pek çok örneÄŸi ile deneyimlenmiÅŸtir. Can Atalay seçilmiÅŸ dokunulmazlığı olan, TBMM üyesi olan bir milletvekilidir. Bu siyasi iktidarın meclis üyelerine bir bakışın da göstergesidir. Tekrar eden bir bakışın göstergesidir” dedi.

DoÄŸan, Yargıtay’ın kararına iliÅŸkin, “Hiç bir siyasi parti burada sorumluluk almadan, net bir pozisyon almadan hukuka adalete, demokrasiye temel haklara ve insan haklarına dair bir pozisyon almadan durmamalıdır. Biz tüm siyasi partilere bu konuda çaÄŸrı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

DoÄŸan, Yargıtay’ın kararına iliÅŸkin, “Bu mesele yalnızca Can Atalay meselesi deÄŸildir. Bugün Can Atalay’a yaÅŸatılanlar yarın baÅŸka partilerin üyelerine vekillerine yaÅŸatılabilir. Çünkü hukuksuzluk adaletsizlik yalnızca Kürtlere, demokratlara, sosyalistlere yapılmıyor artık sınır tanımaz bir hukuksuzluk ve adaletsizlik ile karşı karşıyayız. Hep birlikte buna dur demeli ve hep birlikte buna karşı dayanışmalıyız. Hukuk adına insan hakları adına dayanışmanın zamanı olduÄŸunu tekrar belirtiyoruz” dedi.