Ä°ran: Patlamalarda ölenlerin sayısı 103’e çıktı

İran devlet medyası, General Kasım Süleymani için bugün düzenlenen anma töreni sırasında meydana gelen çifter patlamada ölenlerin sayısının 103 ulaştığını, yaklaşık 211 kişinin de yaralandığını duydurdu.

BaÅŸkent Tahran’ın yaklaşık 800 kilometre güneydoÄŸusundaki Kerman’da meydana gelen patlamalardan kısa bir süre sonra Ä°ran devlet medyasının “terör” olarak nitelendirdiÄŸi saldırının sorumluluÄŸunu ÅŸimdilik hiçbir grup üstlenmedi.

Ä°ran’daki patlamalar, Ä°srail ordusunun dün Lübnan’ın baÅŸkenti Beyrut’ta Hamas’ın iki numaralı lideri Salih el-Aruri’yi öldürmesinin ertesi gün meydana geldi.

General Süleymani, 62 yaşındayken, ABD’nin Irak’ta insansız hava aracıyla düzenlediÄŸi bir saldırıda öldürülmüştü. Ä°ran rejiminin kilit isimlerinden biri olan General Süleymani, aynı zamanda ülkenin en popüler halk figürlerinden biriydi.

Süleymani, 1980-1988 Ä°ran-Irak savaşında görev yaptıktan sonra hızla yükselerek Devrim Muhafızlarının dış operasyonlarından sorumlu elit Kudüs Gücü’nün başına geçmiÅŸti.