CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel’in Yargıtay’ın Can Atalay kararına tepkisi

CHP Genel BaÅŸkanı Özgür Özel, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın cezaevinden salıverilmesi kararına uymaması üzerine yaptığı açıklamada, “Bu iÅŸbilmez hükümet, ülkemizi hukukun iÅŸlemediÄŸi, anayasanın tanınmadığı bir muz cumhuriyetine çevirdi” dedi.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yargıtay’ın kararına karşı anayasayı savunmayı ısrarla sürdüreceÄŸiz” ifadelerini kullandı.

Özel, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu iÅŸbilmez hükümet, ülkemizi hukukun iÅŸlemediÄŸi, anayasanın tanınmadığı bir muz cumhuriyetine çevirdi. Yargıtay’ın kararına karşı anayasayı savunmayı ısrarla sürdüreceÄŸiz. Yarın toplanacak Parti Meclisimizde konuyu özel gündem olarak ele alacak ve bundan sonraki mücadele hattımızı belirleyeceÄŸiz.”

Özel, daha sonra yaptığı açıklamada, “AYM’nin kararına uymayan Yargıtay, hukuk dışı bir karar vermiÅŸtir. Bu karar, hukuk devleti ilkesine ve Anayasa’ya aykırıdır. Bu kararı kabul etmiyoruz” dedi.

Özel, “Can Atalay, milletin seçtiÄŸi bir milletvekilidir. Hakkında verilen mahkumiyet kararı, hukuka aykırıdır. Atalay’ın derhal tahliye edilmesi gerekir” diye konuÅŸtu.