Ana Sayfa Haber Türkiye Ankara’da Gökçek dönemine ait 48 milyonluk zarar tespit edildi…

Ankara’da Gökçek dönemine ait 48 milyonluk zarar tespit edildi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eski Başkan Melih Gökçek döneminde Belediyenin iştiraki Seğmen Su’yun 6 farklı satın alım yapması nedeniyle oluşan 48 milyon liralık zarar tespit etti.  Belediye sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunurken, şikayet edilen kişiler arasında Hüseyin Gülerce’nin kardeşi İbrahim Gülerce ve Adil Öksüz’ün akrabası Ömer Öksüz de yer aldı.

2019 yılında suç duyurusunun gerçekleştiğini açıklayan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, konu hakkında bilgi verdi. Edinilen bilgiye göre AFM isimli şirket düşük ücretle aldığı fabrikaları Belediyeye fahiş fiyatlarla sattı. Satış Belediyenin iştiraki Seğmen Su adına Belka AŞ üzerinden gerçekleşti.  Satın alınan bazı fabrikaların içinin boş olduğu, hedef çizimlerinin yapılıp atış poligonu gibi kullanıldığı, bazılarında ise atıl ve kullanılamaz halde makineler bulunduğu görüldü.

Belediye yetkililerinin tespit ettiği zarar şöyle:

BEYNAM SU (Bağiçi Köyü): AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2014’te sermaye artırımından yaklaşık 3 ay sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 4 milyon 737 bin 500 lira maliyetle satılan atıl ve virane durumdaki bina.

AYUDUM SU (Karacadere Köyü): AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2015’te sermaye artırımından 14 gün sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 5 milyon 825 bin lira maliyetle satılan atıl ve virane durumdaki bina ve 1 adet çalışmayan, kullanılamaz tahribatta damacana makinesi.

FİLİZ MEMBA SUYU (Güzelcekale Köyü): AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2013’te Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 6 milyon lira maliyetle satılan bina ve atıl durumdaki damaca makinesi.

SEĞMEN SU (Haymana): AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2013’te sermaye artırımından yaklaşık 5 ay sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ ye 14 milyon 880 bin lira maliyetle satılan bina ve makine.

BAĞİÇİ İNCİ SU (Bağiçi Köyü): AFM firması tarafından düşük ücretle satın alınıp 2014’te sermaye artırımından yaklaşık 4 ay sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 12 milyon 350 bin lira maliyetle satılan bina ve makine.

KARAALİ MEVKİİ (Gölbaşı): Bu mevkide fabrika kurulması için AFM şirketi ile sözleşme yapıldı. O tarihte şirkete makine alımı için 5 milyon 750 lira maliyetle ödeme gerçekleştirdi ancak bu tarihten sora hiçbir işlem yapılmadı ve verilen para boşa gitti.

15 TEMMUZ’UN FİRASİ İSMİ ÖKSÜZ’ÜN AKRABASI DA YER ALDI

Suç duyurusunda bulunulan isimler arasında Gökçek  döneminde BELKA AŞ Yönetim Kurulu’nda yer alan Hüseyin Gülerce’nin kardeşi İbrahim Gülerce ile FETÖ firarisi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin kaçağı Adil Öksüz’ün akrabası Ömer Öksüz’ün de yer aldı.