Amazon 9 bin kişiyi daha işten çıkaracağını açıkladı

ABD’li e-ticaret devi Amazon, gelecek haftalarda 9 bin çalışanını daha iÅŸten çıkaracağını duyurdu

Amazon Üst Yöneticisi (CEO) Andy Jassy, şirket çalışanlarıyla paylaştığı bir mesajda, operasyon planına ve işten çıkarmalara ilişkin bilgi verdi. Jassy, gelecek birkaç hafta içinde çoğu AWS, PXT, Twitch ve reklamcılık birimlerinden olmak üzere yaklaşık 9 bin çalışanın işine son verilmesini planladıklarını bildirdi.

Ekonomideki mevcut ve geleceÄŸe dair belirsizliklere iÅŸaret eden Jassy, “Bu, zor bir karardı ancak ÅŸirket için uzun vadede en iyisi olduÄŸunu düşünüyoruz.” deÄŸerlendirmesinde bulundu. Ekonomik görünüm nedeniyle iÅŸe alımlara geçen yıl kasımda ara verme kararı aldığını açıklayan Amazon, ocak ayında 18 bin çalışanının iÅŸine son vermiÅŸti.

Teknoloji sektöründe işten çıkarma dalgası sürüyor

Salgında personel sayısını önemli ölçüde artıran ABD’li teknoloji ÅŸirketlerinde iÅŸten çıkarma dalgası sürüyor. Yükselen enflasyon ve olası resesyon endiÅŸelere neden olurken, özellikle ABD’de birçok teknoloji ÅŸirketi, geçen yıl itibarıyla binlerce kiÅŸiyi iÅŸten çıkarma ya da yeni iÅŸe alımlara ara verme kararı almaya baÅŸlamıştı.

Bu ÅŸirketler arasında Meta, Amazon, Microsoft ve Google’ın ana kuruluÅŸu Alphabet gibi teknoloji sektörünün önde gelen firmalarının bulunması dikkati çekmiÅŸti. Son olarak Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi Meta, 10 bin çalışanının daha iÅŸine son vermeyi planladığını duyurmuÅŸtu.

Kaynak: AA