Ahmet Şık’tan Aykut Küçükkaya’ya yanıt

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliğinden istifa eden Aykut Küçükkaya, istifası için Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’un “sendikayı bırakın” talebini gerekçe göstermişti. Şık Küçükkaya’nın açıklamasına karşılık olarak şunları söyledi: AKP/Pelikan çetesinin kurduğu komplo ile iş arkadaşlarının tutuklanmasında Alev Coşkun’un tetikçisi olarak görev ve rol almakla yetinmeyip bir de savcı tanıklığı yapan kişi ilkeli olmaktan, saygıdan bahsediyor.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya Twitter hesabından görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Küçükkaya, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun’un kendisine Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde ‘sendika üyesi gazetecileri istifa etmeye zorlaması’ yönünde istekte bulunduğunu söyledi. Küçükkaya, “Gelinen noktada ‘ya çalışma arkadaşların istifa edecekler ya da sen genel yayın yönetmenliğini bırakacaksın’ çizgisine geldi“ ifadelerini kullandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık sosyal medya hesabı üzerinden Aykut Küçükkaya’nın açıklamasına yanıt verdi. Şık,  “AKP/Pelikan çetesinin kurduğu komplo ile iş arkadaşlarının tutuklanmasında Alev Coşkun’un tetikçisi olarak görev ve rol almakla yetinmeyip bir de savcı tanıklığı yapan kişi ilkeli olmaktan, saygıdan bahsediyor” dedi.

https://twitter.com/sahmetsahmet/status/1420722888110395393

TGS Başkanı Gökhan Durmuş, Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada Cumhuriyet Gazetesi’ndeki üyeleri ile görüştüklerini ve konuyla ilgili bir açıklama yapacaklarını söyledi.

Açıklamasına devam eden Ahmet Şık ise,  “TGS’nin o dönemki İstanbul İl Başkanı ve bir genel merkez yöneticisinin de komploya dahil olup savcıya tanıklık yaptığını, sendikanın ilkeleriyle çelişen bu duruma rağmen görevlerinde kaldıklarını da ekleyelim” dedi.