Yılmaz Güney’in hayatı beyaz perdeye taşınıyor

Türk sinemasının efsane ismi Yılmaz Güney’in hapisten kaçışı ve son yılları, İsviçreli yapımcı Edi Hubschmid’in kitabından uyarlanan bir filmle anlatılacak. Filmde, Güney’in Isparta cezaevinde yatarken Hubschmid’e yazdığı mektup, “Yol” filminin tamamlanması ve yurt dışına kaçış macerası konu edilecek.

Yılmaz Güney, oyuncu, yönetmen, senarist ve yapımcı olarak Türk sinemasına büyük katkılar sağladı. Birçok ödüllü filmiyle uluslararası alanda da tanınan Güney, aynı zamanda siyasi aktivist ve yazar olarak da biliniyordu. 1974 yılında Adana’da bir hakimi öldürmek suçundan tutuklanan Güney, 19 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Ancak 1981 yılında izinli olarak çıktığı Isparta yarı açık cezaevinden kaçmayı başardı.

Güney’in hapisten kaçışını ve sonrasında yaşadıklarını anlatan “Yol Bir Sürgün Hikayesi” adlı kitap, İsviçreli yapımcı Edi Hubschmid tarafından kaleme alındı. Hubschmid, Güney’in hapishane arkadaşı ve “Yol” filminin de yapımcısıydı. Kitapta, Güney’in Hubschmid’e gönderdiği mektuplar, “Yol” filminin tamamlanma süreci, Rodos adasından İsviçre ve Fransa’ya uzanan kaçış hikayesi ve ölümüne kadar geçen zaman anlatılıyor.

Kitaptan uyarlanacak olan film, Ugly King Production tarafından yapılacak. Filmin yapımcılığını Kazım Çarman, yönetmenliğini Cihan İnan üstlenecek. Filmin oyuncu kadrosu için yerli ve yabancı oyuncu seçmelerine yakında başlanacak.

Filmde, Yılmaz Güney’in hayatının en dramatik ve en ilginç bölümü olan hapisten kaçışının yanı sıra, sinema tutkusunun da ön plana çıkması bekleniyor. Güney’in “Yol” filmini tamamlamak için verdiği mücadele, filmi Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’ye layık gören jüri üyelerinin de dikkatini çekmişti.

Yılmaz Güney’in hayatını anlatan film, Türk sinema tarihinin en önemli isimlerinden birinin yaşam öyküsünü beyaz perdeye taşıyacak. Film, hem sinema severler hem de Yılmaz Güney hayranları için merakla bekleniyor.