İsrail her gün bombalamaya dört saat ara vercek

Beyaz Saray, Ä°srail’in Gazze Åžeridinin kuzeyindeki çatışmalara her gün dört saatlik aralar vermeye baÅŸlayacağını açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Ä°letiÅŸim Koordinatörü John Kirby, Ä°srail’in Gazze’nin kuzeyindeki bölgelerde her gün 4 saatlik duraklamalar uygulamayı kabul ettiÄŸini söyledi.

Kirby, Ä°srail’in ABD’ye duraklamalar süresince bu bölgelerde askerî operasyon yapılmayacağını söylediÄŸini ve ayrıca Gazze’nin kuzeyinden güneyine iki insani yardım koridoru açmayı kabul ettiÄŸini de belirtti.

Bunlardan biri halihazırda açılmış durumda olduğunu belirten Kirby, diğeri ise sahil yolu üzerinde olacağını ifade etti.

Kirby açıklamasında Biden yönetiminin sivillerin çatışmalardan kaçması için ikinci bir yol saÄŸladığını söyleyerek ABD’nin halihazırda Gazze’de ateÅŸkesi desteklemediÄŸini de belirtti.

John Kirby, ilk insanî duraklamanın bugün ilan edileceÄŸini ve Ä°srail’in her aralığı en az üç saat önceden duyurmayı taahhüt ettiÄŸini açıkladı.

Bu hamleyi doÄŸru yönde atılmış bir adım olarak nitelendirerek ABD’nin duraklamaların ihtiyaç duyulduÄŸu sürece devam etmesini istediÄŸini söyleyen Kirby, ABD’nin her gün en az 150 insanî yardım kamyonunun Gazze’ye girmesini hedeflediÄŸini ifade etti.